Μενού
  • Α-
  • Α+

Σταματά το amber alert για τον 6χρονο Ράινερ από την Κηφισιά με εντολή εισαγγελέα, όπως έκανε γνωστό την Πέμπτη ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος. Ερωτηθείς για το αν έχει διασταυρωθεί η πληροφορία ότι το παιδί επέστρεψε στη Νορβηγία, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Για να δίνει η εισαγγελέας μια τέτοια εντολή, σίγουρα έχει κάποια πληροφόρηση, κάποια δεδομένα, τα οποία ωστόσο δεν γνωρίζω».

Διαβάστε ακόμηΑρπαγή 6χρονου Ράινερ: Πώς έφτασε σώος στη Νορβηγία - Η «γκάφα» των Αρχών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

«Τελικά αυτή η διένεξη καταστρέφει τη ζωή ενός παιδιού», σχολίασε για τους γονείς του 6χρονου ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού. Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος επικαλέστηκε δικές του πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, το παιδί εθεάθη σε κάμερες στο αεροδρόμιο «και μάλιστα με καπέλο», όπως είπε. Όσο για το ποιος το συνόδευε το παιδί, είπε ότι «ήταν ο θείος του».

Η επιστολή του πατέρα σχετικά με τον 6χρονο

«Σε επιστολή που έστειλαν οι δικηγόροι του Νορβηγού προς τους εκπρόσωπους της Ελληνίδας μητέρας, αναφέρονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση του παιδιού αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι χαρούμενο» για την επιστροφή του, ενώ  τονίζει πως «θα εξεταστεί για να φανεί αν έχει κάποιο πρόβλημα μετά την απαγωγή του».

Μάλιστα, στην επιστολή τους προς τους Έλληνες δικηγόρους, οι Νορβηγοί λένε ότι «τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα της μόνιμης διαμονής του» προσθέτοντας μάλιστα: «Ο πελάτης σας αρνήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που διορίστηκε από το Δικαστήριο με έξοδα του κράτους. Η απόφαση επιδόθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά επέλεξε – δυστυχώς – να μην την σεβαστεί».

«Σήμερα το απόγευμα, ο πελάτης μου με ενημέρωσε ότι ο ίδιος και το παιδί επέστρεψαν με ασφάλεια στη χώρα μόνιμης διαμονής του παιδιού, τη Νορβηγία.

Το παιδί ανταποκρίθηκε με χαρά και ευτυχία κατά την επανένωση με τον κύριο κηδεμόνα του χθες μετά την απαγωγή του στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2020. Το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα πραγματοποιήθηκε υπό την στοργική φροντίδα του πατέρα του και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομικές εξετάσεις και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν στήριξη, εάν χρειαστεί, εάν διαπιστωθεί ότι το παιδί έχει υποστεί τραύματα κατά τη διάρκεια της απαγωγής. Το παιδί ανυπομονεί να επανενωθεί με τους φίλους του στην τοπική του κοινότητα, καθώς και με την οικογένειά του. Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το σχολείο αυτό το φθινόπωρο».

Το χρονικό της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ από την Κηφισιά 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA