Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση της αρπαγής 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά είναι γεγονός με την Ελληνική Αστυνομία να δίνει στο φως όλες τις πληροφορίες γύρω από την υπόθεση που τα τελευταία 24ωρα εξελίχθηκε σε θρίλερ. Η ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει ότι από το πρωί της Τετάρτης το παιδί είχε περάσει τα σύνορα της χώρας ενώ ήδη υπάρχει διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη: Αρπαγή στην Κηφισιά: Με ψεύτικο όνομα και καμουφλάζ ταξίδεψε ο Ράινερ στη Νορβηγία - Η εμπλοκή τρίτου ατόμου

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιο της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Στη Νορβηγία με ψεύτικο όνομα και... καμουφλάζ

Εξάλλου, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότηταςΠλήρες σχέδιο φαίνεται πως είχαν καταστρώσει ο πατέρας του παιδιού που απήχθη στην Κηφισιάκαι ήδη βρίσκεται στη Νορβηγία, μαζί με τον πατέρα του, καθώς εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, κατάφεραν να προλάβουν και την ενημέρωση του αεροδρομίου Μακεδονία, από όπου και διέφυγαν στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια ο πατέρας, αλλά και ο θείος του παιδιού ταξίδεψαν με τα πραγματικά τους διαβατήρια, αλλά για τον μικρό Ράινερ, είχαν φτιάξει ένα πλαστό το οποίο έφερε το όνομα «Svernikolai Goodbranson».

 

Συγκεκριμένα, στη λίστα των επιβατών που ερεύνησαν οι αστυνομικές αρχές δεν υπάρχει πουθενά το όνομα «Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν», υπήρχε όμως το Σβερινικολάι Γκούντμπρανσον. Επειδή η πτήση είναι εντός Σένγκεν, δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στα ταξιδιωτικά έγγραφα από την αστυνομία, αλλά από τις αεροπορικές εταιρείες.  

Αυτό που ερευνάται είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποίησε ο πατέρας για να πετάξει μαζί με το γιο του, στην αρχή προς την Κοπεγχάγη και στη συνέχεια να φτάσει στην πόλη Κρίστιανσαντ, όπου μένει ο πατέρας του. Είτε μπορεί να πλαστογραφήθηκε, είτε να παραποιήθηκε κάποιο διαβατήριο, ώστε σε περίπτωση που έγινε ή θα γινόταν κάποιος έλεγχος, το παιδί να εμφανιστεί με όνομα, το οποίο δεν αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.   

Παράλληλα, ο πατέρας υποψιασμένος για το ενδεχόμενο να μην έχει προλάβει τελικά το σήμα των Αρχών και έχουν στο αεροδρόμιο φωτογραφία του παιδιού, σύμφωνα με πληροφορίες, φρόντισε να... καμουφλάρει το παιδί του, φορώντας του καπέλο και αλλάζοντας όσο το δυνατόν κάποια χαρακτηριστικά του, ώστε να μην μπορεί να είναι ευδιάκριτα κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων. 

Ο ανήλικος, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης έπεσε θύμα αρπαγής από τον ίδιο του τον πατέρα, ταξίδεψε για την Νορβηγία, με την πτήση των 06:20 το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προς Κοπεγχάγη. Το διαβατήριο που έχει στην κατοχή της η μητέρα του 6χρονου αγοριού και παραμένει στο σπίτι στην Κηφισιά από όπου άρπαξε ο πατέρας του τον ανήλικο, είχε εκδοθεί από τις νορβηγικές αρχές στις 4 Οκτωβρίου του 2019 και είχε λήξει στις 4 Οκτωβρίου του 2021.

Εμπλοκή τρίτου ατόμου διερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις Αρχές, ο πατέρας του αγοριού μαζί με τον κουνιάδο του, αλλά και τον Ράινερ, αφού παρέδωσαν το ενοικιαζόμενο βαν που χρησιμοποιήσαν για την αρπαγή στην εταιρεία ενοικιάσεων, στις 21.30 το βράδυ της Τρίτης, στη συνέχεια ταξίδεψαν οδικώς έως τη Θεσσαλονίκη. Τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν απενεργοποιημένα, ενώ το τελευταίο στίγμα που έδωσαν τα κινητά τηλέφωνα του πατέρα και του Ισλανδού θείου, ήταν λίγα χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη.  

Αυτό που προκύπτει ως ερώτημα στην Αστυνομία, είναι εάν οι δύο άνδρες είχαν τη βοήθεια και ενός τρίτου ατόμου, το οποίο βοήθησε στην καταδρομική επιχείρηση, αφού με βάση και τα υλικό που έχει καταγραφεί από κάμερες, το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε στην αρπαγή, πιθανότατα δεν επεστράφη από τους δύο δράστες, αλλά από κάποιον συνεργό τους. 

Ενα κινητό στη Συγγρού και το άλλο στην Τανάγρα

Συγκεκριμένα, το βαν το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο και μετά την απαγωγή το εγκατέλειψαν σε υποκατάστημα της εταιρίας στη λεωφόρο Συγγρού. Οι έρευνες στρέφονται τόσο στον πατέρα του μικρού παιδιού όσο και στον θείο του. Τα κινητά του Νορβηγού πατέρα και του Ισλανδού θείου μπήκαν αμέσως στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα τους. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι το κινητό του ενός εντοπίστηκε στις 21.30 το βράδυ, στην Συγγρού, όπου και παραδόθηκε το λευκό βαν, ενώ του άλλου στην περιοχή της Τανάγρας, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούν να καταλάβουν πώς τα δύο κινητά βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση μεταξύ τους, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ο πατέρας του 6χρονου και ο γαμπρός του φέρεται να ήταν μαζί κατά τη διάρκεια της αρπαγής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA