Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα των ειδικών φρουρών Στράτου Μαυροειδάκου για την ευθεία βολή βολίδας κρότου-λάμψης που έριξαν τα ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών-φοιτητών στα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ, αναμένεται να συζητηθεί... Κληθείς να σχολιάσει το συμβάν με τον φοιτητή που έχασε την ακοή του στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, είπε πως «είναι λογικό να υπάρχουν τραυματισμοί». Θα μπορούσε κάλλιστα η βολίδα να είχε πέσει λίγα εκατοστά πιο κοντά και να γινόταν άλλη συζήτηση σήμερα... «Αν δείτε τι επιθέσεις δέχονται οι συνάδελφοί μου εκεί όλη μέρα», είπε αρχικά απαντώντας στον δημοσιογράφο, Δημήτρη Κοτταρίδη της ΕΡΤ, ο οποίος επέμεινε, λέγοντάς του: «Προφανώς, αλλά κρότου λάμψης σε ευθεία βολή; Σε έναν άνθρωπο νεαρό, μπροστά...»

Εκεί, ο κ. Μαυροειδάκος απάντησε: «Σε μία συμπλοκή πάντα, όταν υπάρχει συμπλοκή σώμα με σώμα και κάνουν επέμβαση τα ΥΑΤ, είναι λογικό να υπάρχουν και τραυματισμοί και από εμάς και από την πλευρά αυτών που κάνουν τις επιθέσεις. Εμείς δεν θέλουμε τέτοια εικόνα. Εμείς δεν θέλουμε πάνοπλους αστυνομικούς σε πανεπιστήμια. Εμείς θέλουμε ειδικούς φρουρούς άοπλοι να επιβλέπουν την είσοδο των φοιτητών και δεν μπαίνει ο κάθε ένας που παίρνει μία μπύρα το σαββατόβραδο και λέει πάει να κάνουμε πλάκα να κυνηγήσουμε τους αστυνομικούς. Αυτή είναι η κατάσταση εδώ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA