ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/05/2022 09:25

Ρεύμα: Το σχέδιο για εξοικονόμηση με... κόφτη στα κλιματιστικά στο Δημόσιο

Ερχεται ο «κόφτης» στα κλιματιστικά στο πλαίσιο των επικείμενων μέτρων του κυβερνητικού σχεδίου για την εξοικονόμηση ενέργειας - Πώς θα λειτουργεί ο κλιματισμός χειμώνα-καλοκαίρι στο δημόσιο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρεύμα: Το σχέδιο για εξοικονόμηση με... κόφτη στα κλιματιστικά στο Δημόσιο
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Ερχεται ο «κόφτης» στα κλιματιστικά στο πλαίσιο των επικείμενων μέτρων του κυβερνητικού σχεδίου για την εξοικονόμηση ενέργειας. Η θερμοκρασία αναμένεται να οριστεί στους 26 βαθμούς για ψύξη και στους 19 για θέρμανση.

Διαβάστε ακόμη: Ρεύμα - Σκρέκας: Τι αλλάζει με τον «κόφτη» στα κλιματιστικά - Οι σκέψεις για νέα επιδότηση καυσίμων

Μάλιστα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας με έναν τρόπο επιβεβαίωσε τις παραπάνω πληροφορίες με τα όσα δήλωσε, καθώς ανέφερε ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα στην εξοικονόμηση ενέργειας αν αυτό οριστεί στους 26 βαθμούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για «κόφτη» στα κλιματιστικά σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα.

Video Loading...

«Με τους αρμόδιους υπουργούς Θεόδωρο Σκυλακάκη και Μάκη Βορίδη σχεδιάζουμε μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια. Επειδή πέρυσι με τον καύσωνα είχαμε φτάσει σε ρεκόρ ζήτησης, το κλιματιστικό αν το ορίσουμε στους 26 βαθμούς πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε ό, τι αφορά στην ποιότητα του αέρα και την εξοικονόμηση ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο ως σύσταση σε νοικοκυριά και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ «στο δημόσιο θα υπάρξουν μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας». Ουσιαστικά στο βαθμό που επισημοποιηθεί και ανακοινωθεί το συγκεκριμένο μέτρο θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τα ισχύοντα σε Ιταλία και Ισπανία όπου ο θερμοστάτης για τη λειτουργία των κλιματιστικών στα δημόσια κτίρια ορίζεται στους 27 βαθμούς για ψύξη και στους 19 βαθμούς για θέρμανση.

Το σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας

Εκτός του επερχόμενου «κόφτη» στα κλιματιστικά για τα δημόσια κτίρια και τις ανάλογες συστάσεις για νοικοκυριά και ιδιωτικό τομέα, το σχέδιο της κυβέρνησης θα προβλέπει την αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, παρεμβάσεις σε κτίρια (π.χ. εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών κ.α.), ενώ αναμένεται να ενθαρρύνεται η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερο, των Ι.Χ. αυτοκινήτων, σύμφωνα με πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΕΥΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ