Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν τελικά οι 380 Ειδικοί Φρουροί που προσελήφθησαν για να στελεχώσουν την πολυδιαφημισμένη «Πανεπιστημιακή Αστυνομία». Ήδη έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας το εκτελεστικό Προεδρικό Διάταγμα, στο οποίο υπάρχει πρόβλεψη που αναφέρει πως «θα χρησιμοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε υπηρεσίες αστυνόμευσης όταν δεν τους χρειάζονται τα ΑΕΙ», ενώ παράλληλα, σύμφωνα με σχετική έρευνα του Reader, η αρμόδια διεύθυνση προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τους έχει ήδη εντάξει σε οργανικές θέσεις Αστυνομικών Τμημάτων.

Διαβάστε ακόμη: Θύμιος Μπουγάς: «Αν μας ακούει ας δώσει ένα σήμα ζωής» - Εκκληση από την αδερφή του

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέοι αυτοί Ειδικοί Φρουροί που προορίζονταν για τις ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων), αφού ολοκλήρωσαν τη βασική τους εκπαίδευση και έλαβαν άδεια 15 ημερών η οποία λήγει αύριο (2/6), και τώρα θα περάσουν μια νέα ταχύρρυθμη εκπαίδευση λίγων ημερών για τις ανάγκες της πραγματικής αστυνόμευσης στον δρόμο και στην συνέχεια θα λάβουν φύλλα πορείας για τα Τμήματα Αμπελοκήπων, Παγκρατίου, Καισαριανής, Ομονοίας, Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και για κεντρικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός ότι οι οργανικές τους θέσεις είναι στα τοπικά τμήματα και όχι σε ειδικά Τμήματα Προστασίας Πανεπιστημίων, που αναμενόταν να ιδρυθούν στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις που έχουν ΑΕΙ στις περιοχές ευθύνης τους, ερμηνεύεται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ως «δεδομένη απογοήτευση της ηγεσίας για την λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας».

Όπως είπαν κάποια από αυτά στο Reader, προφανώς και δεν υπήρχε άλλος τρόπος να απορροφηθούν αυτοί οι Ειδικοί Φρουροί από την στιγμή που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, από την στιγμή που οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές που προβλέπονται από το Νόμο για την λειτουργία των ΟΠΠΙ «ούτε καν έχουν ξεκινήσει στα χαρτιά» από τα ΑΕΙ.

Προσθέτουν μάλιστα πως εάν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα οι συγκεκριμένοι Ειδικοί Φρουροί είναι βέβαιο πως σε ένα σημαντικό ποσοστό θα διασκορπιστούν με αποσπάσεις και διαθέσεις σε διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας και φυσικά θα «χαθούν» για την αποστολή για την οποία προσελήφθησαν. Από την πλευρά τους οι μάχιμες υπηρεσίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν συνεχείς περιπολίες από ομάδες ΟΠΚΕ και διμοιρίες ΜΑΤ, γύρω από την ΑΣΟΕΕ, την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και το ΑΠΘ, όπου παρατηρούνται και τα μεγαλύτερα προβλήματα εγκληματικότητας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA