Μενού
  • Α-
  • Α+

Τέλος τα ψέμματα! Οι Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν σήμερα με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Αύριο, Παρασκευή, θα ξεκινήσουν και οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων με το ίδιο μάθημα.

Ως ώρα έναρξης ορίζεται η 8.30 π.μ. κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Το διάστημα 3-10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Ιουνίου οι μαθητές των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ η «αυλαία» θα πέσει την Παρασκευή 10 Ιουνίου, με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Λογοτεχνίας (ανάλογα την κατεύθυνση που έχουν ακολουθήσει οι μαθητές).

Τη Δευτέρα (6/6/2022) οι εξεταζόμενοι θα δοκιμαστούν σε Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία.

Η επόμενη και 3η κατά σειρά ημερομηνία εξέτασης στις Πανελλήνιες 2022 είναι η Τετάρτη (8/6/2022) με τα μαθήματα Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική. Τελευταία ημερομηνία στο πρόγραμμα των Πανελληνίων 2022 είναι η Παρασκευή (10/6/2022) με τα μαθήματα Ιστορία, Φυσική και"Οικονομία.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ που όπως ήδη αναφέρθηκε ξεκινούν σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, θα «ρίξουν την αυλαία» στις 17 Ιουνίου, όπου θα εξεταστούν στα Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού, στους Κινητήρες Αεροσκαφών και στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές είναι υποχρεωμένοι να φορούν την προστατευτική μάσκα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA