Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τελευταία ανάρτηση που έκανε ο 50χρονος γυμναστής στα social media, λίγο πριν βάλει τέρμα στη ζωή του έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς σε αυτή ο αυτόχειρας κάνει αποκαλύψεις για κύκλωμα, όπως αναφέρει, που εμπλέκει αρκετά πρόσωπα ενώ το συνδέει και με την υπόθεση με τον καταγγελλόμενο βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά.

Διαβάστε ακόμη: Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Η ανάρτηση για κυκλώματα και η σύνδεση με καταγγελία βιασμού

Οι αρχές εξετάζουν αν όντως συνδέονται οι δύο υποθέσεις και σε τι βαθμό αλλά και ποια πρόσωπα μπορεί να εμπλέκονται. Την ίδια στιγμή ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος, που κατονομάστηκε από τον αυτόχειρα αναφέρθηκε στο περιστατικό προσπαθώντας να κάνει τη δική του προσέγγιση στο θέμα. Χαρακτήρισε «απορίας άξιον» το πώς «ένας άνθρωπος φτάνει στην τελευταία δήλωσή του θέλοντας να περιγράψει το τοξικό περιβάλλον που τον οδήγησε σε αυτήν την συμπεριφορά, να κατονομάζει πρόσωπα».

Ο νομικός, ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης των καταγγελλόμενων από τη Γεωργία Μπίκα ως βιαστές της, εκτίμησε ότι, το σημείωμα του 50χρονου καταδεικνύει δύο πράγματα. Αφενός «την ύπαρξη αξιόποινων πράξεων που οδήγησαν στην αυτοκτονία» και δεύτερον ότι, «το άτομο που φέρεται να κατονομάζεται ως υπαίτιο, συμμετείχε στο πάρτι της Πρωτοχρονιάς, όπου καταγγέλλεται ότι βιάστηκε η Γεωργία Μπίκα». Είπε πάντως πως, η υπόθεση αναδεικνύει τους κανόνες δεοντολογίας για το πώς πρέπει να προσεγγίζεται πληροφορία που μπορεί να είναι και ψευδής, αλλά να διαδοθεί και να σπιλωθούν υπολήψεις.

Είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του σκέψεις αυτοκτονίας

Εξάλλου, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Μακεδονία, δύο φορές  μέσα στις τελευταίες 15 ημέρες είχαν ειδοποιήσει τις αρχές φίλοι του 50χρονου γυμναστή ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Οπως σημειώνεται πριν περίπου 15 ημέρες είχε εκμυστηρευτεί σε φίλο του ότι δεν είναι καλά ψυχολογικά και ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και επικοινώνησαν οι αρχές με τον 50χρονο και τους οικείους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυμναστής αλλά και οι συγγενείς του είχαν πει πως δεν χρειάζονται την συνδρομή της αστυνομίας τη δεδομένη στιγμή.

Την Δευτέρα, μια ημέρα πριν αυτοκτονήσει ο 50χρονος, μίλησε ξανά σε στενή του φίλη και μοιράστηκε τις σκέψεις του. Ανάμεσα σε όσα της εκμυστηρεύτηκε ήταν και η σκέψη να βάλει τέλος στη ζωή του. Τα λόγια του την ανησύχησαν πολύ και αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας, ωστόσο για ακόμα μια φορά ο 50χρονος και οικείοι του ανέφεραν ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου και πως δεν επιθυμούσαν κάτι.

Επίσης, τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας κατέθεσε και η πρώην γυναίκα του 50χρονου που κατάγεται από τις Φιλιππίνες. Από τις αρχές, είχαν συμβουλέψει την πρώην γυναίκα του να τους ειδοποιήσει άμεσα αν αναφέρει ξανά ότι σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, μια ημέρα μετά ο 50χρονος έκανε πράξη αυτό που φαίνεται ότι σχεδίαζε το τελευταίο διάστημα και το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο γυμναστήριο του.

Ερευνούν κύκλωμα εκβιαστών και μαστροπών

Ο 50χρονος στο σημείωμα κάνει λόγο για κύκλωμα που εκμεταλλεύονταν ανήλικα κορίτσια και προέβαινε σε εκβιασμούς επιχειρηματιών. «Αυτό έκανε και αυτή… Εξαπατούσαν γνωστά άτομα της πόλης μας ακόμα και πελάτες από Κύπρο ή Βουλγαρία τους έπαιρνε από αεροδρόμια τους έφερνε βίζιτες έκανε τα γλυκά μάτια και κάποιες φορές να ήθελαν ναρκωτικά καλά στημένο κόλπο όπως η ίδια αποκαλούσε», ανέφερε στην ανάρτησή του ο γυμναστής.

«Τα είχε με μια γυναίκα της οποίας η κόρη ήταν μπλεγμένη σε δουλειές που εκμεταλλεύονται άτομα οικονομικά και τη μάθαινε πώς να τους πλησιάζει. Αυτή τα ήξερε και ποιος ξέρει σε τι κατάσταση τον φέρανε», λένε οι μαρτυρίες. Στο σημείωμά του ο προπονητής αναφέρει και το όνομα του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου, στα γραφεία του οποίου είχαν τοποθετηθεί γκαζάκια. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για τον θάνατο του 50χρονου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA