Μενού
  • Α-
  • Α+

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, με απόντα τον κατηγορούμενο Μανώλη Σοροπίδη, που δεν επιθυμούσε να παραστεί στο δικαστήριο κι εκπροσωπείται από διορισμένη δικηγόρο. Στο δικαστήριο κατέθεσαν τα μέλη της οικογένειας του θύματος, που ζήτησαν το άνοιγμα έρευνας για το κίνητρο της δολοφονίας, καθώς δεν έχουν πεισθεί ότι ήταν η ληστεία.

«Το παιδί το σκότωσαν από υπόθεση της δουλειάς. Ο δολοφόνος κατηγόρησε γνωστό μεγαλοδικηγόρο ότι τον πλήρωσε για να τη σκοτώσει. Τι κάνατε με αυτό; Φέρτε εδώ τους πραγματικούς δολοφόνους. Αυτός είναι πιόνι! Εγώ πιστεύω ότι στη δουλειά της ξέρουν!» ξέσπασε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, υποστηρίζοντας ότι η κόρη του δολοφονήθηκε επειδή είχε στα χέρια της υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.

«Ξέρω ότι ήρθαν οι αστυνομικοί σπίτι και μου είπαν το συμβάν. Μου είπαν ότι σκότωσαν το παιδί μου με 14 μαχαιριές. Δεν ήξερα τι να κάνω. Το παιδί μου μέχρι τις 16.30 ήταν καλά και στο νεκροταφείο για να ανάψει το καντήλι στο τάφο του καλύτερου της φίλου που είχε χαθεί λίγο καιρό νωρίτερα. Της έλεγα να μη πηγαίνει συχνά για ψυχολογικούς λόγους» ανέφερε η μητέρα της και συμπλήρωσε πως η Δώρα ήταν φοβισμένη. «Δεν πιστεύω πως έγινε για να της πάρει τα πέντε ευρώ και την τσάντα. Την παρακολουθούσε μάθαμε, γύριζε γύρω από το σπίτι μας. Δεν είμαι σίγουρη ότι το έκανε για να πάρει ναρκωτικά. Μπορεί κάποιος να τον έβαλε να το κάνει. Γιατί μου σκότωσε το παιδί μου;».

Ότι ήταν φοβισμένη κατέθεσε και η αδελφή της. «Δεν ήθελε να βγαίνει έξω. Την έβλεπα φοβισμένη. «Ήθελε να τη σκοτώσει οπωσδήποτε, της έκανε τόσες μαχαιριές, φαίνεται να την παρακολουθούσε, δεν πιστεύω ότι ήταν ληστεία, πιστεύω ότι είχε να κάνει με τη δουλειά της και θα ήθελα να συνεχιστούν οι έρευνες».

Δεν ήταν ληστεία υποστήριξε ο αδελφός της, σημειώνοντας στο δικαστήριο: «Εγώ αυτό δεν το βλέπω ληστεία, το βλέπω δολοφονία. Τη χτύπησε πισώπλατα ενώ έφευγε. Αυτό πώς το βλέπετε; Δεν ήταν ακαριαίος ο θάνατος, βρέθηκε 100 μέτρα παρακάτω. Μόνος του τι έκανε, αλλά δε νομίζω ότι το έκανε για 25 ευρώ. Η εμφάνιση της Δώρας δεν προϊδεάζει για πολλά χρήματα. Μέσα στο νεκροταφείο υπήρχαν πιο εύκολοι στόχοι, όπως γιαγιάδες που μπορεί να έχουν ένα χρυσαφικό ή μια σύνταξη».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και αυτός που φιλοξενούσε τον Σοροπίδη στο σπίτι του, ο οποίος στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν είχε εμφανιστεί. Ο μάρτυρας, που πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική πάθηση, ανέφερε πως ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του που φιλοξένησε τον Σοροπίδη, τον οποίο είχε γνωρίσει σε φιλικό σπίτι. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον πήρε τηλέφωνο από τη φυλακή ο κατηγορούμενος και του ζήτησε να πει στον ανακριτή ότι τον είχε βάλει ένας μεγαλοδικηγόρος να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος λέει ότι λίγες μέρες πριν το έγκλημα πήγε να σε σκοτώσει επειδή είχε κάνει ναρκωτικά.

Μάρτυρας: Εμένα;

Πρόεδρος: Έτσι λέει.

Μάρτυρας: Ε... τότε τη γλίτωσα κύριε πρόεδρε!

Μετά την εξέταση του μάρτυρα, η δικηγόρος της οικογένειας Γιάννα Παναγοπούλου υπέβαλλε αίτημα να κληθεί και να καταθέσει η οικογένεια στο σπίτι της οποίας γνώρισε τον Σοροπίδη ο συγκεκριμένος μάρτυρας.

«Υπήρχε βιαιότητα»

Στη δίκη κατέθεσε και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, εξηγώντας: «Ο θάνατος προήλθε από τις κακώσεις στο θώρακα. Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά επιβεβαιώνω όσα αναφέρω στην έκθεση μου. Ήταν επικεντρωμένα. Οπωσδήποτε υπήρχε βιαιότητα και μορφολογικά και τοπογραφικά ήταν όλα συγκεντρωμένα στο θώρακα και την καρδιά. Το πού τοποθετούνται τοπογραφικά τα χτυπήματα δείχνει ότι υπήρχε η πρόθεση να σκοτώσει. Γνωρίζουμε ότι όταν χτυπάς στο θώρακα μπορεί να αποβεί θανατηφόρο».

Ο προϊστάμενος της εφοριακού στη ΔΟΥ Πειραιά, ανέφερε από την πλευρά του ότι οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές, ενώ στις λιγοστές δύσκολες υποθέσεις ήταν δίπλα της και τη βοηθούσε. «Εγώ είχα απειληθεί για υποθέσεις, οι ελεγκτές μου όχι» σημείωσε ο μάρτυρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA