Μενού
  • Α-
  • Α+

O βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» ότι δεν είναι δουλειά του κράτους να πάει να βρει το παρεμπόριο καυσίμων στα πρατήρια και είναι δουλειά των βενζινοπωλών, προκαλώντας την έκρηξη της Μαρίας Ζάγκα, προέδρου των βενζινοπωλών Αττικής. «Δεν είπατε ότι δεχτήκατε πυροβολισμούς ή κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας που τα κατήγγειλαν; Θα στείλουμε δηλαδή δημοσίους υπαλλήλους και ελεγκτές να τα βάλουν με εκτελεστές; Να τους βρείτε εσείς» είπε ο Παπαδημητρίου...

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Μαρία Ζάγκα βγήκε και είπε ότι ξεπλένουν μαύρο χρήμα στα πρατήρια και υπάρχει και το παρεμπόριο που πουλάει με χαμηλές τιμές. Κατήγγειλε δε, ότι όποιος μιλάει «τρώει σφαίρες», «δέχεται απειλές» και είπε και την χαρακτηριστική ατάκα «θέλετε να βγω από εδώ και να με χτυπήσει αυτοκίνητο;»

Ο διάλογος ήταν ο εξής: 

Παπαδημητρίου: Μακάρι να είχαν δεχτεί οι βενζινοπώλες το 2013 ή το 2014 δεν θυμάμαι ακριβώς, να επιτρέψουν και στα σούπερ μάρκετ που έχουν μεγάλες επιφάνειες κι εκτάσεις, κυρίως εκτός πόλης να πωλούν βενζίνη. Κυρίως η φτηνή βενζίνη είναι σ' αυτές τις περιπτώσεις στο εξωτερικό, που δεν υπάρχει υπάλληλος, βάζεις μόνος σου, πληρώνεις με κάρτα και πωλούν τεράστιες ποσότητες κι έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν την τιμή.

Ζάγκα: Δηλαδή θα επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ να πωλούν και βενζίνη, μιλάμε για τον ορισμό του αθέμητου ανταγωνισμού. Λέτε ότι δεν δεχτήκαμε να πουλάνε βενζίνη τα σούπερ μάρκετ που δεν κάνετε καταρχάς το αυτονόητο να κλείσετε το παρεμπόριο που υπάρχει κάτω από το τραπέζι. Είναι δουλειά της κυβέρνησης να πάνε τα ελεγκτικά όργανα.

Παπαδημητρίου: Οχι, αυτό είναι δικιά σας δουλειά, με συγχωρείτε, δεν θα πάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εσείς λέτε ότι δεχτήκατε πυροβολισμούς ή κάποιοι άλλοι συνάδελφοί σας, επειδή λέτε αυτά. Να στείλουμε δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τα βάλουν με εκτελεστές; Γιατί; Να τους βρείτε και να μας τους πείτε... Πείτε ότι ο Παπαδημητρίου πουλάει νοθευμένο, πείτε το να πάμε.

Ζάγκα: Μας ακούει κόσμος τι είναι αυτά που λέτε;

Παπαδημητρίου: Ευτυχώς, μας ακούνε και κρίνουνε...

Ζάγκα: Γίνονται με σειρά αυτά τα πράγματα. Υπάρχει το παρατηρητήριο τιμών, είναι υποχρεωμένα όλα τα μαγαζιά.

Εκεί παρενέβη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου και είπε στην κυρία Ζάγκα: «Εσείς δεν είπατε ότι τους ξέρετε; Είπατε ότι αν τα πω θα βγω πυροβολημένη...»

Στην κουβέντα μπήκε και η Μαρία Αναστασοπούλου λέγοντας στον Οικονόμου: «Καλά, δεν είναι δουλειά των Αρχών αυτή;»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA