Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον έναν εκ των δύο γιων του Γιώργου Τράγκα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θέμης Σοφός, που εκπροσωπεί τον Φρέντυ Τράγκα, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας».

«Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γιώργος Τράγκας: «Ανυπόστατα τα όσα γράφονται για αμύθητη περιουσία», λέει η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά

Η δικηγόρος της Μαρίας Καρρά, της χήρας του Γιώργου Τράγκα, υποστηρίζει πως «τα όσα γράφονται στον τύπο και αναπαράγονται στις τηλεοπτικές εκπομπές περί της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα την οποία προσδιορίζουν στο εξωπραγματικό ποσό των 100.000.000 ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα». Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Γεωργία Κούβελα σημείωσε πως «αυτοί που αναπαράγουν αναπόδεικτες πληροφορίες, εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Οταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρμόδιας αρχή και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενό του, εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών».

Γιώργος Τράγκας: Τα ακίνητα και οι καταθέσεις

Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε θυρίδες του Μονακό και αυτοκίνητα. Δύο από τα ακίνητα βρίσκονται στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επίσης ο δημοσιογράφος είχε διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και στο Μανχάταν.

Οι ράβδοι χρυσού

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού. Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών Τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA