Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ερχόμενη Πέμπτη, με την απολογία του κατηγορούμενου, θα συνεχιστεί δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό 12χρονης αθλήτριας του. Στη σημερινή συνεδρίαση, κατέθεσε συμπληρωματικά το φερόμενο θύμα, κεκλεισμένων των θυρών. Η 21χρονη σήμερα Αμαλία ρωτήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και πάλι για το σκέλος της καταγγελίας που αφορά στο βιασμό, αδίκημα το οποίο αρνείται ο κατηγορούμενος. Με το τέλος της κατάθεσής της, η νεαρή κοπέλα ξέσπασε σε λυγμούς βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα.

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Ακουσα τους πυροβολισμούς», «Ηξερα για το διαζύγιο» λένε μαρτυρίες συγγενών και φίλων

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατέθεσαν και δυο μάρτυρες υπεράσπισης του προπονητή , οι οποίοι ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, όταν ο κατηγορούμενος εργαζόταν εκεί. «Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψη μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι» είπε ο πρώην γραμματέας του ΔΣ, προκαλώντας το αίτημα του εισαγγελέα για κατ’αντιπαράσταση εξέταση του με τον πατέρα της καταγγέλλουσας.

Μάρτυρας: Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στηριζόμενος στις φήμες θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού - γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες.

Εισαγγελέας: Πως επιτρέψατε όλοι να φύγει ένας τόσο καλός προπονητής;

Μάρτυρας: Αφού ήταν ιδιαίτερες οι σχέσεις…

Εισαγγελέας: Επαναλαμβάνετε ότι ήταν ενήμεροι μέσω άλλου μέλους και από συμβούλιο;

Πατέρας: Ναι. Ήταν όλοι τους ενήμεροι, από τον Τ. αρχικά και μια εβδομάδα μετά στο συμβούλιο.

Μάρτυρας: Όχι δεν ισχύει και υπάρχει βιβλίο καταγραφής. Το διοικητικό συμβούλιο έγινε για την έλευση νέου προπονητή.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε τότε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε.

Εισαγγελέας: Άρα προκύπτει από τα έγγραφα αν έγινε συμβούλιο…

Πατέρας: Καμία φορά το έφερνε το βιβλίο καταγραφής, άλλοτε έγραφε σε χαρτιά… γενικά ήταν ανοργάνωτος… όταν ήταν νηφάλιος..

Εισαγγελέας: Ε τώρα το χαλάτε όμως…

Λίγο πριν την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από την αίθουσα ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κατηγορουμένου Θεόδωρος Μαντάς. Ο δικηγόρος προχώρησε σε δήλωση στρεφόμενος κατά μη διαπιστευμένων δημοσιογράφων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» καθώς και ότι «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλουσα».

Όπως σημείωσε: «Η υπεράσπιση για και ακόμη φορά συναινεί και στηρίζει το αίτημα της πλευράς της παριστάμενης προς υποστήριξη της κατηγορίας έτσι ώστε η δίκη ως προς την συμπληρωματική κατάθεση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο εκ των συνηγόρων Θ. Μαντας για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του και της διαδρομής του, θα αποχωρήσει από τη δίκη καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA