Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμική δόνηση μεγέθους 2,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην Αθήνα! Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν μόλις 15 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της Αθήνας στην περιοχή των Αχαρνών. 

Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 3:58 το ξημέρωμα της Τετάρτης ήταν μικρός, ωστόσο, επειδή ακριβώς έγινε εντός του λεκανοπεδίου έγινε αισθητός ως ένα δυνατό τράνταγμα. 

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 13,1 χλμ., και επίκεντρο τα 1 χλμ. βόρεια - βορειοανατολικά της Μεταμόρφωσης.

Για μικρό σεισμό που δεν είναι κάτι το ανησυχητικό έκανε λόγο και ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook «έδωσε» ως επίκεντρο του σεισμού την περιοχή ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Μαρούσι!

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA