Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπερπολυτελής βίος του Γιώργου Τράγκα δεν έγινε ξαφνικά γνωστός μία ημέρα, αφού ο ίδιος είχε φύγει από τη ζωή! Και αν όχι όλοι, ο στενός κύκλος του γνώριζε τόσο για τα πανάκριβα ακίνητα που κατείχε στα πιο κοσμικά σημεία του κόσμου, όσο και για τους ζάμπλουτους γείτονες με τους οποίους έκανε... παρέα κατά τη διαμονή του στο εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμη: Φρέντυ Τράγκας: Ποιος είναι ο γιος του Γιώργου Τράγκα που αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του

Ετσι, ανάμεσα στα 17 ακίνητα αμύθητης αξίας που βρίσκονται στην περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας, βρίσκονται διαμερίσματα και βίλες στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα σε Ουάσιγκτον, Μπέβερλι Χιλς, Λας Βέγκας και Νέα Υόρκη που υπολογίζεται ότι αξίζουν από δεκάδες έως και εκατοντάδες εκατομμύρια.

Οσο πιο ψηλά, τόσο πιο ακριβά

Ειδικά στη Νέα Υόρκη, ο εκλιπόντας άφησε πίσω του ένα λουξ διαμέρισμα 166 τετραγωνικών στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και τον ουρανοξύστη «Olympic Tower» που έχτισε το 1973 ο Αριστοτέλης Ωνάσης και το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς του real estate κοστίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια. Το γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, αφού μιλάμε για την καρδιά της Νέας Υόρκης, ένα διαμέρισμα στον 28ο όροφο με θέα όλο το Μανχάταν που όλοι γνωρίζουν ότι... όσο πιο ψηλά, τόσο πιο ακριβά κοστίζει το τετραγωνικό. Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής T-Live ένα διαμέρισμα σαν του Τράγκα μπορεί να αγγίζει και τα 10 εκατ. δολάρια με τα πιο ακριβά να φτάνουν ακόμη και τα 45 εκατ. δολάρια στο ίδιο σημείο!

Γείτονες με... χρυσό ονοματεπώνυμο

Εξάλλου, οι τιμές των ακινήτων στη Νέα Υόρκη δεν έχουν να κάνουν ακριβώς με τα... αντικειμενικά κριτήρια, όπως ισχύει παγκοσμίως στο real estate. Αντίθετα, οι τιμές «φουσκώνουν» ανάλογα με το ποιοι επώνυμοι μένουν στη γειτονιά. Ετσι, για παράδειγμα, το διαμέρισμα του Τράγκα στο Μανχάταν ήταν δίπλα σε αυτά της οικογένειας Γκούτσι, του Διάσημος σχεδιαστής Ρόι Χάλστον, αλλά και τους Σαουδάραβα δισεκατομμυριούχου Αντνάν Κασόγκι, αλλά και της ηθοποιού του Χόλυγουντ, Αν Χέθεγουέι. Οπως γίνεται αντιληπτό, όταν ο Γιώργος Τράγκας διέμενε στο διαμέρισμα, οι γείτονές του δεν ήταν... κοινή θνητοί, αλλά κάποιοι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.  

Από εκεί και πέρα, ο Τράγκας είχε στην κατοχή του και ένα ακίνητο στο Λας Βέγκας, στους δίδυμους πύργους στη νότια πλευρά της πόλης, εκεί όπου όπου ανανέωσε όρκους πίστης για 3η φορά με την σύζυγό του Μαρία Καρρά, έχοντας μάλιστα ως παπά τον... Ελβις Πρίσλεϊ που όλοι μαζί τραγουδούσαν «Viva Las Vegas»! Σύμφωνα με τους ειδικούς του Real Estate το διαμέρισμα κοστίζει σήμερα πάνω από 10 έως 15 εκατομμύρια ευρώ. Διαμέρισμα διέθετε και σε συγκρότημα κατοικιών στο Μαϊάμι με θέα τη Μαϊάμι Μπιτς, το οποίο σύμφωνα με τους εκτιμητές ακινήτων φτάνει μέχρι και τα 13 εκατομμύρια δολάρια.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Γιώργος Τράγκας είχε αποκτήσει με τα χρόνια μια ιδιαίτερη σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες ζώντας παράλληλα το Αμερικανικό όνειρο! Η περιουσία του όμως (τουλάχιστον με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά από τη διαθήκη του), περιλαμβάνει εκτός από τα 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό, πανάκριβα αυτοκίνητα και άλλα ακίνητα σε Ελλάδα και Ευρώπη, από την Ακρόπολη, την Πολιτεία, την Κηφισιά και τη Μύκονο μέχρι το Παρίσι, το Μονακό και το Σεν Τροπέ.

Το... κόσμημα με θέα στον Ιερό Βράχο

Ειδικά το ακίνητο με θέα την Ακρόπολη από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε ο Γιώργος Τράγκας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, προκαλεί δέος! Ολοι μιλούν για ένα ακίνητο-κόσμημα στη συλλογή του εκδότη, προσθέτει κύρος και προσφέρει στον ενδιαφερόμενο -καθώς το ακίνητο δινόταν και για βραχυχρόνια ενοικίαση- τη μοναδική εμπειρία να θαυμάζει τον Ιερό Βράχο και τον Παρθενώνα με την άνεση που προσφέρει η σπιτική θαλπωρή.

Επίσης, άλλες πηγές αναφέρουν ότι διέθετε και εκμεταλλευόταν και ένα εντυπωσιακό ακίνητο στην οδό Ροβέρτου Γκάλι, ψηλά στο Κουκάκι, με απίστευτη και καθηλωτική θέα στην Ακρόπολη, με μπαλκόνια που κόβουν την ανάσα και μία εκλεπτυσμένη πολυτέλεια να ανταποκρίνεται στις υψηλές αρχιτεκτονικές και αισθητικές απαιτήσεις της περιοχής, όπου πλέον δεσπόζει το Μουσείο της Ακρόπολης και είναι απλησίαστη για τους κοινούς θνητούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA