ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/06/2022 17:38

Παιδική πορνογραφία: Το προφίλ του ανθρώπου που συνελήφθη με 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο

Ανύπαντρος άνδρας συνελήφθη στο σπίτι του στη Δράμα, έχοντας στην κατοχή του τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων - Πώς έπεσε στη «φάκα» των αστυνομικών - Οι Αρχές κρίνουν πως οι εικόνες και τα βίντεο δεν είναι πρωτογενή

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Παιδική πορνογραφία: Το προφίλ του ανθρώπου που συνελήφθη με 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο
Πηγή: shutterstock, unsplash
Ανάγνωση:

Σημαντικό χτύπημα στην παιδική πορνογραφία και την παιδοφιλία κατάφεραν οι διωκτικές Αρχές καθώς ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση με τη γαλλική Αστυνομία και την Europol συνέλαβαν 43χρονο άνδρα από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε στην κατοχή του τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (3/6) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Ειδικότερα, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία περιήλθαν μέσω της Europol και είχαν προκύψει στο πλαίσιο επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet) που πραγματοποίησαν οι γαλλικές Αρχές στις αρχές του περασμένου έτους. Στο πλαίσιο αυτό, προέκυψαν και στη χώρα μας ηλεκτρονικά ίχνη και την IP του υπολογιστή χρήστη του Διαδικτύου, ο οποίος κατείχε και διαμοίραζε αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Video Loading...

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Από την επακόλουθη ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, στη Δράμα.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν από τη Θεσσαλονίκη για έρευνα στην οικία του άνδρα, κατά τη διάρκεια της οποίας, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes. Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα ανωτέρω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes.

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader, τα αρχεία που βρέθηκαν στον υπολογιστή του 43χρονου άνδρα, ο οποίος είναι υπάλληλος σε σούπερ μάρκετ και ανύπαντρος, δεν ήταν πρωτογενή, που σημαίνει πως δεν τα είχε τραβήξει ο ίδιος αλλά τα «κατέβαζε» από παράνομες ιστοσελίδες και τα αποθήκευε στους σκληρούς δίσκους που είχε στην κατοχή του. Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΔΡΑΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ