Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα αλλά και τα όσα του αποδίδονται μίλησε ο ετεροθαλής αδελφός του γνωστού δημοσιογράφου, Νίκος. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι», δεν διατηρούσε επαφές μαζί του τα τελευταία 15 χρόνια. Επίσης, όπως ανέφερε ο Νίκος Τράγκας, από τότε που γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του, δεν ήξερε καν που έμενε.

Ερωτηθείς για την τεράστια περιουσία του δημοσιογράφου δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα και πως και ο ίδιος «έπεσε από τα σύννεφα» ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως ο Φρέντυ Τράγκας καλά έκανε και την αποποιήθηκε. «Με τον αδερφό μου είχαμε τυπικές επαφές, στη γιορτή του καθενός και τα δύο τελευταία χρόνια, ούτε στις γιορτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα «φαίνεται πως ο Γιώργος Τράγκας μαζί με τη σύζυγό του, από το 2002 έως το 2020 είχαν εισοδήματα κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που τα ακίνητα που έχει εντοπίσει η οικονομική Εισαγγελία έχουν αντικειμενική αξία τουλάχιστον 23 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε η Αννα Κανδύλη, στην ίδια εκπομπή. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί και δύο θυρίδες με άγνωστο περιεχόμενο και τον Μάρτιο του 2013 ο Γιώργος Τράγκας επισκέφτηκε τράπεζα του Μονακό και έδωσε ράβδους χρυσού. Η τράπεζα δεν δέχεται όλες τις ράβδους, αλλά μόνο μερικές των οποίων η αξία υπολογίζεται στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.

«Μέσα στο πόρισμα της περιουσίας του δημοσιογράφου αναφέρονται πάρα πολλές εταιρείες, που φαίνεται να ξεκινάνε με πρόεδρο και αντιπρόεδρο τον ίδιο και τη σύζυγό του, στη συνέχεια να περνάνε σε τρίτους, όταν αρχίζουν να δημιουργούν χρέη» προσέθεσε η Αννα Κανδύλη. Ενδεικτικά, όπως είπε η συντάκτρια, 9 εταιρείες άφησαν πίσω 13 εκατομμύρια χρέη προς το Δημόσιο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Τράγκας είχε ελεγχθεί και παλαιότερα σχετικά με τα δηλωθέντα περιουσιακά του στοιχεία και η υπόθεση είχε κλείσει με την επιβολή προστίμου.

Αγαπηνός: Ο Τράγκας είχε περιουσία 30 εκατομμυρίων - Σύντομα θα αποδεσμευθεί

Στο θέμα της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα αναφέρθηκε και ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, νομικός παραστάτης του ενός εκ των δύο γιων του δημοσιογράφου, ο οποίος έδωσε το «παρών» το πρωί του Σαββάτου (11/6) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι». Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα, που επικαλούμενα το πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», υποστηρίζουν πως ο Γιώργος Τράγκας ταξίδεψε κάποια στιγμή στο εξωτερικό, μεταφέροντας μεγάλη ποσότητα ράβδων χρυσού, ο κ. Αγαπηνός είπε πως δεν έχει «εικόνα» για το εν λόγω περιστατικό, ενώ εξέφρασε την αγανάκτηση του, όπως είπε, διότι γίνεται διαρροή πορισμάτων από τις επίσημες Αρχές προς τα ΜΜΕ, πριν αυτά φθάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων. 

«Δεν έχει σημασία αν είναι μετρητά ή ακίνητα κτλ., υπάρχει μια αποτίμηση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η οποία θα είναι πιστεύω στα 25-30 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Αγαπηνός, σημειώνοντας πως «στις ΗΠΑ και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η αντικειμενική με την εμπορική αξία είναι η ίδια, δεν είναι όπως στην Ελλάδα». Ακόμη, ο συνήγορος του Γιάννη Τράγκα (σσ: ο έτερος γιος του εκλιπόντος, Φρέντυ Τράγκας έχει αποποιηθεί την κληρονομιά), επεσήμανε πως «είναι απορίας άξιον ότι όλα αυτά τα διερωτόμαστε όλοι μετά θάνατον. Ο εκλιπών δεν είχε κρύψει ποτέ ότι κατοικούσε στο Μονακό, ότι είχε σπίτι στη Νίκαια (της Γαλλίας) κτλ.».

«Ο Γιώργος Τράγκας είχε πολύ υψηλά έσοδα από το 2000 και μετά, από επιχειρήσεις και διάφορες δραστηριότητες. Ο Γιώργος Τράγκας ήταν μονίμως στο στόχαστρο φορολογικού ελέγχου τα τελευταία χρόνια και απηλλάγη και αθωώθηκε σε όλα τα δικαστήρια. Εχω απόφαση που αναφέρει ότι ο εκλιπών έχει αθωωθεί αμετακλήτως για όλα», είπε ο κ. Αγαπηνός. Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, «από το 2015-2016 και μετά ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε υποχρέωση να υποβάλλει πόθεν έσχες».

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Φλωράτος, πρώην Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, είπε πως «εάν είχαν γίνει έλεγχοι, τα αποτελέσματα τα ξέρουν οι Αρχές, ο οικονομικός εισαγγελέας και ο ίδιος», ενώ αργότερα σημείωσε με έμφαση πως εάν προκύψουν νέα στοιχεία, μπορεί να ανοίξει εκ νέου για έρευνα φάκελος υπόθεσης που θεωρείται μέχρι εκείνο το σημείο ως ελεγχθείσα πλήρως.

«Η δέσμευση της περιουσίας που άφησε ο Γιώργος Τράγκας έγινε με τέτοιο τρόπο, δηλαδή με απόφαση του Προέδρου της Αρχής, που έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος, διότι κινδυνεύει το Δημόσιο να χάσει χρήματα. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, καθώς δεν υπάρχει καν αποδοχή της κληρονομιάς», είπε ο κ Αγαπηνός, εκτιμώντας πως «θα υπάρξει αποδέσμευση όλης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και σύντομα», ενώ σημείωσε πως «δεν πρέπει να γίνεται η δέσμευση, απλώς για να γινόμαστε αρεστοί στην κοινή γνώμη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA