Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 22χρονου Κωστή στην Κρήτη. Ο 44χρονος ομολόγησε στην αστυνομία και παρέδωσε το όπλο του φονικού. Η οικογένεια του 22χρονου βάφτισε το παιδί του, όπως ορίζει το έθιμο, προκειμένου την Τρίτη (14/6) να γίνει η κηδεία του. Ταυτόχρονα, η σύζυγος και ο αδερφός του θύματος υποστηρίζουν πως συγγενικά πρόσωπα του δράστη τους έχουν σημαδέψει με όπλα στο παρελθόν. 

Διαβάστε ακόμη: Κρήτη: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 22χρονου

Οι διαφορές «δεν ήταν για κτηματικά. Τον ζήλευαν επειδή ήταν δυνατός. Και ο αδερφός του δράστη είχε σηκώσει όπλο και σημάδευε εμένα. Ημουν έγκυος. Είναι άρρωστοι. Ολες τις φασαρίες τις δημιουργούσαν αυτοί δίπλα από το σπίτι μας» είπε η χήρα του 22χρονου, η Γεωργία. Από την πλευρά του ο αδερφός του θύματος είπε στο MEGA πως «δεν είχαν να χωρίσουν κάτι, ούτε να κάνουν κάτι. Στην αρχή δαρθήκανε, λογοφέρανε στις κουβέντες. Και ο άλλος γυρνάει, εκ προ μελέτης, κανονικά δολοφονία, κανονική δηλαδή το είχε σχεδιασμένο ότι θα έρθει να τον σκοτώσει. Ξαναγύρισε πίσω, εγώ τους χώρισα. Πάει ο δικός μου να φύγει και τον χτυπάει στην πλάτη και τέλος. Στης γιαγιάς μου το σπίτι ήμασταν, το είχε σχεδιάσει. Το πρωί είχαμε πανηγύρι. Ανεβήκαμε στην εκκλησία να ανάψουμε ένα κερί και μετά να τον πάρω νεκρό; Να φύγουμε;».

«Μπροστά στα μάτια τα δικά μου, του πατέρα μου, τις αδερφές μου, στα ανιψάκια του. Ημασταν 15 άτομα μπροστά, χωρίς λόγο, φόνος εκ προ μελέτης! Σχεδιασμένος φόνος όχι “θα τον εμπολατάρω γιατί έτσι θέλω, θα τον σκοτώσω”, δηλαδή το θέλανε. Δεν είχανε κάτι. Δεν θέλανε τον δικό μας στο χωριό. Τον ζηλεύανε γιατί έφτιαξε τη ζωή του, πήρε τη γυναίκα του, έκανε το κοπέλι του πήγε στο Ρέθυμνο και τον ζηλεύανε. Πριν καιρό είχανε μπαλοτάρει εμένα, 10 μπαλοτιές στα πόδια από συγγενικό τους πρόσωπο, δικό τους πρόσωπο, εμένα, εμένα προσωπικά. Τόσο μίσος δεν μπορώ να το καταλάβω, δεν μπορώ να το καταλάβω. Τώρα ηρεμήσανε; Τώρα τους πέρασε;», ανέφερε ο αδερφός του θύματος. 

Την ίδια στιγμή, θρήνος επικρατεί στον οικισμό Αργουλιό Μυλοποτάμου. Το χωριό μοιάζει σαν ερημωμένο, ενώ οι κάτοικοι παγωμένοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και οι μόνοι που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι άνδρες των ειδικών δυνάμεων.  Από την πρώτη στιγμή η ευρύτερη περιοχή έχει τεθεί σε αστυνομικό κλοιό υπό τον φόβο τυχόν επεισοδίων, και ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν και σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου στο σημείο, έχοντας περικυκλώσει τα σπίτια του 22χρονου θύματος και του 44χρονου, τα οποία μάλιστα είναι και σε κοντινή απόσταση. 

Αβάσταχτος ο πόνος των συγγενών 

«Που είσαι καρδιά μου ακόμα δεν ήρθες, έχει ξυπνήσει ο γιος σου και σε περιμένει να του μιλήσεις. Γιατί δεν έχεις έρθει ακόμα καρδιά μου. Τέτοια ώρα ήσουν δίπλα του και τον τάιζες, δεν ήθελες να κλαίει ο πιπίκος σου, ο πασάς σου που έλεγες ...και τον είχες δίπλα σου συνεχώς, τώρα που είσαι , δεν σε άφησαν να γυρίσεις πίσω στο παιδί σου οι καταραμένοι, σε ζήλευαν καρδιά μου επειδή ήσουν δυνατός και δεν σήκωνες μύγα στο σπαθί σου, επειδή ήσουν τόσο καλός και άξιος πατέρας σε ζήλευαν καρδιά μου ... τι θα κάνουμε χωρίς εσένα ψυχή μου ... ήσουν το στήριγμά μου», έγραψε η χήρα του 22χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σπαρακτικά είναι τα λόγια της αδελφής του 22χρονου, η οποία με ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, αναφερόμενη στο παιδί της και τον χαμό του αδελφού της, ανέφερε: «Αδερφέ μου. Πως θα του το πω ότι δεν θα ξαναδεί τον θείο του, την αδυναμία του. Πως, που μπροστά στα μάτια μου αφαίρεσαν την ζωή σου αδερφέ μου. Που δεν σε άφησαν αδερφέ μου να χαρείς τον γιό σου».

Νωρίτερα, σε μια ακόμη ανάρτηση, έγραφε: «Σαν σήμερα το σπίτι μας, ο χάρος το αδειάζει, μα μες στο χώμα γίνηκες, χρυσός που δεν σκουριάζει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA