Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ενοχή του 39χρονου προπονητή της ιστιοπλοΐας για βιασμό κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριας του και κατάχρηση ανηλίκου, πρότεινε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης Εκανε λόγο για χειραγώγηση της κοπέλας που μόλις είχε τελειώσει την Πέμπτη Δημοτικού επισημαίνοντας πως η 21χρονη σήμερα Αμαλία σε όλα τα στάδια της διαδικασίας περιέγραψε με τη ίδια ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά. Παράλληλα, για τον κατηγορούμενο μίλησε για αντιφάσεις που εντόπισε μεταξύ όσων είπε στο Δικαστήριο και εκείνων που είχε υποστηρίξει απολογούμενος στην ανακρίτρια.

Διαβάστε ακόμη: Προπονητής ιστιοπλοϊας: Εβαλε τα κλάματα η Αμαλία, ο διάλογος του πατέρα με μάρτυρα

Ο κ. Μαστραντωνάκης μίλησε για εγκληματικό σχέδιο που ο 39χρονος «έθεσε σε εφαρμογή  καταχωρημένος την ιδιότητα του και την εμπιστοσύνη που είχαν οι γονείς της καταγγελλουσας. Επιμελώς φρόντισε να χτίσει γερές σχέσεις με τους γονείς των παιδιών που ήταν στον όμιλο ,ειδικώς όμως έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας... Αντιλαμβανόταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων του παρά το γεγονός ότι γνώριζε την ηλικία της κοπέλας... Η καταγγέλλουσα, μη μπορώντας να ανεχθεί τη συμπεριφορά του βρήκε τη δύναμη στα 14 της πλέον να στα πει στους γονείς της οι οποίοι εμβρόντητοι απευθύνθηκαν στις αρχές χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση φοβούμενοι τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια καταγγελία στο παιδί τους. Επτά χρόνια αργότερα μετά τη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου βρήκε τη δύναμη και η ίδια να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές όσα είχε βιώσει και να πάρει η υπόθεση την πορεία της…Από την πλευρά του κατηγορούμενου ακούγοντας όσα έχω αναφέρει γεννώνται πολλά ερωτηματικά...»

Αναφερόμενος στις καταθέσεις της κοπέλας ο εισαγγελέας επισήμανε ότι «όσες φορές και να τα επανέλαβε ,μίλησε ακριβώς για ίδια πραγματικά περιστατικά χωρίς να πέσει σε καμία αντίφαση .Γεγονός που δείχνει ότι όλα όσα βίωσε δεν είναι προϊόν φαντασίας ή μυθοπλασίας αλλά πραγματικά περιστατικά που η ένταση τους σε αυτή τη τρυφερή ηλικία προκάλεσαν τραύματα στη ψυχή της που κανείς δε ξέρει αν θα ξεπεράσει».

Κατά τον εισαγγελέα η η κοπέλα δεν αντέδρασε αμέσως και δεν αποκάλυψε όλα όσα βίωνε στους γονείς της με τους οποίους είχε πολύ καλές σχέσεις «λόγω της ψυχολογικής βίας που την έκανε να νιώθει πολύ άβολα. Ενιωθε φόβο, ντροπή και ενοχή. Ειχε μπει όπως είπε σε κατάσταση υπακοής... Όταν η κοπέλα βίωνε τα γεγονότα ήταν ένα παιδί. Ο κατηγορούμενος τη θαύμαζε και τη αγαπούσε εκδηλώνοντας αυτά τα συναισθήματα του χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» κατέληξε ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ' εξακολούθηση ενώ ζήτησε την απαλλαγή του λόγω απορρόφησης των γεννετησιων πράξεων από το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Η πρόταση του εισαγγελέα για την πρώτη υπόθεση στο πλαίσιο του ελληνικού metoo που έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις της Σοφία Μπεκατώρου, ικανοποίησε την ολυμπιονίκη η οποία ήταν και σήμερα παρούσα στο δικαστήριο. 

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ είναι πολύ πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου να εκδοθεί εντός ημέρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA