Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά το σπίτι στο Παρίσι και το σαλέ στον Παρνασσό, την Τρίτη (14/6), η εκπομπή T-live παρουσίασε για πρώτη φορά πλάνα από την πολυτελή βίλα του Γιώργου Τράγκα στην Κέρκυρα. Το οίκημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την περιοχή της Κασσιόπης, σε μία προνομιακή τοποθεσία του νησιού.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ιριδα

Σε τοποθεσία - φιλέτο στον κόλπο της Κέρκυρας σε μικρή απόσταση από την περιοχή της Κασσιόπης βρίσκεται η πολυτελής βίλα, ένα από τα πολλά ακίνητα, του Γιώργου Τράγκα. Πρόκειται για ένα κτίσμα 336 τετραγωνικών μέτρων σε έξι στρέμματα, γεμάτο με ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, και αυτό το σπίτι δεν μπορεί να εκποιηθεί ή να μεταβιβαστεί με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Η πολυτελής κατοικία ανήκει στην εταιρία του Γιώργου Τράγκα που είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2002 με αντικείμενο τις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Το σπίτι το οποίο είχε «βαφτιστεί» Felicita, δηλαδή Ευτυχία, έχει δικό του μονοπάτι και δική του ιδιωτική παραλία, αλλά και πλωτό μώλο, εκεί όπου έδεναν τα σκάφη των επισκεπτών του εκλιπόντα εκδότη. Πάντως, σήμερα τα σημάδια του χρόνου είναι πολύ έντονα αφού σύμφωνα με τους ντόπιους, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει επισκεφθεί κανείς το συγκεκριμένο σπίτι.

«Δεν έχουμε εικόνα ή επίσημη ενημέρωση»

Στο μεταξύ, ενώ το θρίλερ με την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 140 εκατ. ευρώ, ο δικηγόρος του Νίκος Αγαπηνός μιλώντας στο MEGA σχετικά με πληροφορίες για την περιουσία, μέσα από τα ΜΜΕ, τόνισε: «Δεν έχουμε εικόνα ή επίσημη ενημέρωση. Επίσημη ενημέρωση έχουμε για μία διαθήκη που συνετάχθη το 2018 και αφορά συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία. Είναι αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για διαμερίσματα στις ΗΠΑ, στη Γαλλία και στην Ελλάδα».

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον εκλιπόντα δημοσιογράφο, Νίκος Αγαπηνός, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε: «Πριν τον θάνατο του, εκτιμούσα ότι η περιουσία του ήταν γύρω στα 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα το πόρισμα τοποθετείται ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων είναι περίπου στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Για να μην υπάρχει παρανόηση οι αντικειμενικές αξίες με τις εμπορικές, στην Ευρώπη ταυτίζονται δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό», πρόσθεσε.

«Δεν έπαιρνε μισθό ο Γιώργος Τράγκας, ήταν αυτοχρηματοδοτούμενος, είχε επιχειρήσεις και κέρδη. Έχει υψηλά εισοδήματα από πριν. Να δούμε τις πωλήσεις που έχει πραγματοποιήσει και μετά θα δούμε τι έχει συμβεί. Μπορεί κάποιος να είχε έσοδα το 2005, εάν τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιεί με συγκεκριμένους τρόπους, μπορεί να τα διπλασιάζει. Πρέπει να αξιολογηθούν όλα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγαπηνός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA