Μενού
  • Α-
  • Α+

Το «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε τα αινιγματικά και μυστηριώδη μηνύματα, γραμμένα με μπλε στυλό σε σκισμένα πακέτα, διαφορετικής μάρκας τσιγάρων, που βρέθηκαν στην πόρτα της αυλής στο σπίτι της Ψήφτας στην Τροιζηνία. Εκεί που ο Αθηναίος δικηγόρος Λουκάς Πιτσιλός δολοφονήθηκε άγρια, τα ξημερώματα της 24ης Απριλίου του 2021.

Ουδείς γνωρίζει τον συντάκτη ή τη συντάκτρια του, όπως κανείς δε γνωρίζει και πότε ακριβώς τοποθετήθηκαν κρεμασμένα με σύρμα στο εσωτερικό της μεταλλικής πόρτας. Το πρώτο σημείωμα εντοπίστηκε στις 20 Μαΐου του 2021, σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία, από τον αδερφό του θύματος. Είναι εντελώς ανορθόγραφο και μοιάζει σαν κάποιος να προσπαθεί να δώσει πληροφορίες για κάποια άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ή απλά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τις έρευνες και να βάλει στο «κάδρο» άτομα που δεν έχουν σχέση με τη δολοφονία.

Εννέα ημέρες αργότερα ο γρίφος γίνεται ακόμα πιο σύνθετος. Και πάλι ο αδερφός του θύματος, ανακαλύπτει και πάλι στο ίδιο σημείο, ένα δεύτερο σημείο το οποίο είναι επίσης γραμμένο πάνω σε ένα σκισμένο πακέτο από τσιγάρα (διαφορετική από την πρώτη φορά), κρεμασμένο από σπάγκο. Αυτή τη φορά ο συντάκτης ή η συντάκτρια γράφει πως η αστυνομία θα καλύψει ένα συγκεκριμένο άνθρωπο που φέρεται να έχει σχέση με το έγκλημα, ενώ λέει επίσης πως οι Αλβανοί που εκείνες τις ημέρες δούλευαν σε μια οικοδομή απέναντι από το σπίτι του δικηγόρου, έχουν δει πολλά.

Ο αδερφός του Λουκά Πιτσιλού ενημερώνει τις Αρχές γι αυτά δυο σημειώματα και τότε λαμβάνει και τρίτο σημείωμα. Πάλι στην αυλόπορτα, πάλι ανορθόγραφο και πάλι σε πακέτο τσιγάρων το οποίο και πάλι είναι διαφορετικής μάρτυρας. Σε αυτό το σημείωμα ο συγγραφές κατονομάζει συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο υποτίθεται ότι ρωτάει συνέχεια για το φόνο προσπαθώντας να μάθει πράγματα.

Μετά από μια σιγή ασυρμάτου, πριν από λίγους μήνες ο συντάκτης «ξαναχτυπά» με τρεις ιδιόχειρες επιστολές, γραμμένες αυτή τη φορά σε χαρτί. Η τελευταία από τις τρεις επιστολές (που διαφέρουν στη δομή του γραπτού λόγου από τα σημειώματα στα πακέτα των τσιγάρων) στάλθηκε σε φάκελο λίγες ημέρες μετά την προβολή της υπόθεσης στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Η δικαστική γραφολόγος Μάγδα Καμπούρη, μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για τα σημειώματα – «φωτιά» που άφησαν άγνωστοι στην εξώπορτα του σπιτιού στην Τροιζηνία, που δολοφονήθηκε ο δικηγόρος Αθηνών, Λουκάς Πιτσιλός και τόνισε πως «φαίνεται πως όλα είναι γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο. Το άτομο, το οποίο φαίνεται να είναι άτομο μεγάλης ηλικίας, που τα έγραψε όλα αυτά φαίνεται ότι γνωρίζει. Προφανώς, προσπαθεί να στοχοποιήσει ένα άτομο αλλά φαίνεται να ξέρει τι λέει και δεν θέλει να αποπροσανατολίσει»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA