Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την εν ψυχρώ δολοφονία του 38χρονου πρατηριούχου βενζίνης Γιώργου Μήτσου στον Γέρακα το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι υπάρχει σχέση με το κύκλωμα «Greek Mafia» που κυριαρχεί στο οργανωμένο έγκλημα και το πρώτο κεφάλαιο φαίνεται πως είναι η μαφία των καυσίμων. Μάλιστα, οι Αρχές εξετάζουν συσχετισμό με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν παρακλάδια και στη Βουλγαρία

Διαβάστε ακόμη: Γέρακας: Αυτός είναι ο 38χρονος που έπεσε νεκρός από Καλάσνικοφ - Βίντεο με τους εκτελεστές να διαφεύγουν

Με πάνω από 20 σφαίρες γάζωσαν οι δράστες τον 38χρονο ιδιοκτήτη βενζινάδικου στον Γέρακα σε μια επίθεση που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή οι Αρχές ερευνούν το παρελθόν του θύματος καθώς τα χαρακτηριστικά της επίθεσης δείχνουν μαφιόζικη εκτέλεση. Κατηγορίες για εκβιασμό, λαθρεμπόριο καυσίμων, όπλα σε κατάστημα αλλά και πιθανή σύνδεση της εν λόγω υπόθεσης με τη δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου είναι κάποια από τα δεδομένα που ερευνούν οι Αρχές προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Όπως έγραψε το Reader, για την διαλεύκανση της εγκληματικής ενέργειας τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτιμούν το γεγονός ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριου του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Τα παρακλάδια στη Βουλγαρία 

Εξάλλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί Ασφαλείας στέκονται στο γεγονός πως μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα έχουν σημειωθεί δύο σκληρά συμβόλαια θανάτου από συνολικά οκτώ εκτελεστές. Στα συμβόλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν τρία καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο κλεμμένα ΙΧ και δύο μηχανές.

Οι Αρχές επισημαίνουν πως οι δράστες ήθελαν στην ουσία να στείλουν σαφές μήνυμα μέσα από την πράξη τους πως είναι μια ομάδα που μπορούν να χτυπήσουν όποιον θέλουν, ό,τι ώρα θέλουν και όπου το επιθυμούν, ακόμα κι αν το θύμα έχει λάβει μέτρα ασφαλείας. Η Ασφάλεια αυτή την ώρα εστιάζει στη μαφία των καυσίμων, ενώ έρευνα γίνεται για παρακλάδια στη Βουλγαρία, αφού οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δράστες σχετίζονται με τη συγκεκριμένη χώρα. Στο μικροσκόπιο παράλληλα, βρίσκεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δολοφονία Σκαφτούρου και Στεφανάκου, ενώ οι Αρχές θέλουν να δουν αν η εντολή δόθηκε από το ίδιο κέντρο ελέγχου.

Ακόμη, οι Αρχές συνεκτιμούν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.

Οι σχέσεις με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες

Tον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τα οποία ανήκαν στο θύμα και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλο οπλισμό. Τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του 38χρονου είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων. Ο 38χρονος είχε ισχυρές επαφές με το χώρο του εμπορίου καυσίμων, αλλά και με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και πρώην και νυν αστυνομικούς.

«Τον σκότωσε η νύχτα»

Για κυκλώματα εκβιαστών κάνει λόγο ο πατέρας του 38χρονου, σε ανακοίνωση του μετά την εκτέλεση του γιου του. «Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατί δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα και τους μπράβους για τα μαγαζιά του» δήλωσε ο πατέρας του θύματος.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών καθώς το θύμα είχε δεχθεί και στο παρελθόν επίθεση. Οι κάμερες ασφαλείας στο κατάστημα του θύματος δεν λειτουργούσαν και έτσι δεν έχει καταγραφεί η δολοφονική επίθεση.

https://streamable.com/jf0ei0

Το προφίλ του θύματος 

Το θύμα ήταν ένα άτομο που στα 38 του χρόνια είχε καταφέρει αναπτύξει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, στην Αττική δραστηριοποιούνταν σε 11 βενζινάδικα και ετοιμαζόταν μαζί με τον πατέρα του να προχωρήσει σε επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων στο χώρο των υγρών καυσίμων.

Ακόμη, ο 38χρονος θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μίας μεγάλης πετρελαϊκής εταιρίας που θα δραστηριοποιούταν στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο είχε συναντήσεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε καταγγείλει στη ΓΑΔΑ απειλές από λαθρέμπορους καυσίμων το τελευταίο διάστημα, ενώ κυκλοφορούσε με τεθωρακισμένο όχημα, κάτι που γνώριζαν οι δράστες. Ο ίδιος δεν διέθετε προσωπική ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με όσα δηλώνει το στενό του περιβάλλον ο 38χρονος δεν είχε αναφέρει πως φοβόταν για τη ζωή του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA