Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 38χρονου πρατηριούχου Γιώργου Μήτσου από τους τέσσερις δράστες που τον γάζωσαν το πρωί του Σαββάτου μόλις βγήκε από τη θωρακισμένη BMW του στο βενζινάδικο στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα, έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, τόσο για το στυγνό έγκλημα που έλαβε χώρα σε ένα πολυσύχναστο σημείο όπου έπεσαν τουλάχιστον 25 σφαίρες από δύο Καλάσνικοφ, όσο και για τις διαστάσεις που έχει πάρει ο πόλεμος ανθρώπων της νύχτας και παραβατικών στοιχείων.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει αν η δολοφονία του 38χρονου συνδέεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και με το παρελθόν του θανόντα, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Η Αστυνομία και συγκεκριμένα τα τμήματα Ανθρωποκτονιών κι Εκβιαστών αποδίδουν την εκτέλεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών την ώρα που οι έρευνες στρέφονται στη διαδρομή του βαν των δραστών και στο παρελθόν του 38χρονου. Ο δολοφονημένος είχε απασχολήσει τις Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ πριν από λίγο καιρό το πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα. Το τελευταίο διάστημα φέρεται να δεχόταν απειλές και γι αυτό κινούνταν με συνοδεία, αλλά και με ένα αλεξίσφαιρο όχημα.

Αυτό αποτυπώνεται και στις καταγγελίες που έκανε χθες ο πατέρας του 38χρονου ο οποίος έκανε λόγο για απειλές από μπράβους της νύχτας οι οποίο λυμαίνονται το χώρο των καυσίμων. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι έρευνες των Αρχών με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εξακριβώσουν αν η δολοφονία στον Γέρακα συνδέεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων είτε με παρόμοιες μαφιόζικες επιθέσεις και εκτελέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από κυκλώματα της νύχτας.

Ο πατέρας του άτυχου άνδρα, Αναστάσιος Μήτσου, φαίνεται πως φοβόταν ότι επίκειται επίθεση, καθώς όταν έφτασε στο βενζινάδικο κι αντίκρισε νεκρό το παιδί του από τις σφαίρες των εκτελεστών του και ρωτούσε «πού ήταν οι άλλοι;» εννοώντας την ασφάλειά του, ενώ στη συνέχεια φώναζε «πουτ**** θα πεθάνετε όλοι».

Κλειδί η πορεία του βαν των εκτελεστών

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ-καρέ τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων επί της λεωφόρου Μαραθώνος ώστε να εντοπίσουν τη διαδρομή του λευκού βαν των εκτελεστών. Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει το λευκό βαν να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα στο σημείο και να κινείται επί της Μαραθώνος, όπου λίγο αργότερα παράτησαν το όχημα στην Παλλήνη, του έβαλαν φωτιά και έφυγαν με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού.

https://streamable.com/ybtr8i

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου»

Ο πατέρας του 38χρονου πρατηριούχου Αναστάσιος Μήτσου υποστηρίζει ότι ο γιος του Γιώργος δολοφονήθηκε επειδή δεν ενέδωσε στις απειλές να πληρώνει προστασία στη νύχτα και στους μπράβους. «Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου». Με αυτά τα λόγια, ξέσπασε, ο πατέρας του 38χρονου πρατηριούχου που άγνωστοι «γάζωσαν» στον Γέρακα με 25 σφαίρες το πρωί του Σαββάτου. Ο πατέρας του 38χρονου, Αναστάσιος Μήτσου ζητά «να βρεθούν οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί», ενώ αναφέρει ότι το παιδί του σκοτώθηκε επειδή δεν ενέδωσε στις απειλές να πληρώνει προστασία στη νύχτα και στους μπράβους για τα μαγαζιά του.

Ο ίδιος, μάλιστα έκανε λόγο για «βρώμικους αστυνομικούς που ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου και ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα», και προσθέτει ότι ως οικογένεια έχουν προβεί σε καταγγελίες στις Αρχές για «τον πόλεμο που δέχονταν».

https://streamable.com/jf0ei0

Αναλυτικά ο πατέρας του 38χρονου αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η νύχτα σκότωσε το παιδί μου. Σκότωσαν 38 χρόνων επιχειρηματία από το χώρο των καυσίμων γιατι δεν ενέδωσε στις απειλές τους να πληρώνει προστασία στη νύχτα κ τους μπραβους για τα μαγαζιά του. Οι βρώμικοι Αστυνομικοι ξέρουν ποιοι πληρώνουν συμβόλαια θανάτου κ ποιοι κάνουν κουμάντο στη νύχτα. Έχουμε κάνει ως οικογένεια συγκεκριμενες καταγγελίες στις αρχές για το πόλεμο που δεχόμασταν. Δεν ήθελαν να υπάρχει Επιχειρηματιας καυσίμων Ζκαθαρις, χωρίς να κάνει λαθρεμποριο, καυσίμων η, να μην είναι υπόδουλος κακοποιών. Τους τελευταίους τρεις μήνες η οικογένεια κ ο ομιλος έκανε επενδύσεις εκατομμυρίων σε σύμπραξη με εταιρεία κολοσσό του εξωτερικού και αυτό προκάλεσε το φθόνο και τη ζήλια των Λαθρεμπόρων της νύχτας και των α μπράβων. Ενημερώνουμε ως οικογένεια ότι το σκορ δεν θα είναι 26-1 αλλά 25-2 . Να βρεθούν οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί που σκότωσαν το Γιώργο μας. Οι «έμπειροι» αστυνομικοί ξέρουν ποιοι κρύβονται πίσω από κάθε δολοφονία στην Ελλάδα. Ξέρουν ποιοι πως και γιατί έγινε κάθε μαφιόζικο χτύπημα.

ΞΕΡΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.

Όχι άλλο αιμα από τους στυγνους δολοφονους που προέρχονται από το χωρο της νύχτας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΗΤΣΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ».

Οι σχέσεις με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες

Tον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τα οποία ανήκαν στο θύμα και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλο οπλισμό. Τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του 38χρονου είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων. Ο 38χρονος είχε ισχυρές επαφές με το χώρο του εμπορίου καυσίμων, αλλά και με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και πρώην και νυν αστυνομικούς.

Όπως έγραψε το Reader, για την διαλεύκανση της εγκληματικής ενέργειας τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτιμούν το γεγονός ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριου του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο. Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Τα παρακλάδια στη Βουλγαρία

Εξάλλου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί Ασφαλείας στέκονται στο γεγονός πως μέσα σε μόλις ενάμιση μήνα έχουν σημειωθεί δύο σκληρά συμβόλαια θανάτου από συνολικά οκτώ εκτελεστές. Στα συμβόλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν τρία Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο κλεμμένα ΙΧ και δύο μηχανές.

Οι Αρχές επισημαίνουν πως οι δράστες ήθελαν στην ουσία να στείλουν σαφές μήνυμα μέσα από την πράξη τους πως είναι μια ομάδα που μπορούν να χτυπήσουν όποιον θέλουν, ό,τι ώρα θέλουν και όπου το επιθυμούν, ακόμα κι αν το θύμα έχει λάβει μέτρα ασφαλείας. Η Ασφάλεια αυτή την ώρα εστιάζει στη μαφία των καυσίμων, ενώ έρευνα γίνεται για παρακλάδια στη Βουλγαρία, αφού οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δράστες σχετίζονται με τη συγκεκριμένη χώρα. Στο μικροσκόπιο παράλληλα, βρίσκεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η δολοφονία Σκαφτούρου και Στεφανάκου, ενώ οι Αρχές θέλουν να δουν αν η εντολή δόθηκε από το ίδιο κέντρο ελέγχου.

Ακόμη, οι Αρχές συνεκτιμούν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Τότε οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA