Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα χέρια του Εγκληματολογικού βρίσκονται τα δύο Καλάσνικοφ από τα οποία προήλθαν οι τουλάχιστον 25 σφαίρες που σκότωσαν εν ψυχρώ τον 38χρονο πρατηριούχο στο Γέρακα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος. Τα ημιαυτόματα όπλα βρέθηκαν στο λευκό βαν που έκαψαν οι τέσσερις δράστες της εκτέλεσης του Γιώργου Μήτσου κι έχουν μεταφερθεί στη διεύθυνση εγκληματολογικών μελετών προκειμένου να αναζητηθούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής εντόπισαν στον χώρο της δολοφονίας περισσότερους από 40 κάλυκες από δύο πολεμικά Καλάσνικοφ, ενώ από τις εικόνες που έχουν συλλέξει από βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και στη Λεωφόρο Μαραθώνος και στους γύρω δρόμους έχουν διαπιστώσει ότι όλοι οι δράστες που επέβαιναν στο κλειστό φορτηγάκι φορούσαν μαύρα ρούχα, full face μάσκες και ήταν ιδιαίτερα σωματώδεις.

Μάλιστα, από τις ίδιες εικόνες έχουν εντοπίσει ότι υπήρχε κι ένα άτομο, το οποίο κινείτο με μοτοσυκλέτα και φαίνεται να παρακολουθούσε το θύμα για λογαριασμό των εκτελεστών. Από τον αριθμό του πλαισίου του κλειστού φορτηγού που χρησιμοποίησαν οι δράστες, βρέθηκε ότι είναι έχει κλαπεί φέτος από τα δυτικά προάστια και από το υλικό που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπιστώνουν ότι το βανάκι για τουλάχιστον 4 χιλιόμετρα ακολουθούσε το αυτοκίνητο του θύματος. 

Παράλληλα, αναζητούν υλικό από κάμερες από το σημείο, όπου έκαψαν και εγκατέλειψαν το όχημα και στο οποίο έχουν εντοπιστεί δύο Καλάσνικοφ που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη δολοφονική επίθεση. Τα όπλα που έχουν καεί και αλλοιωθεί, έχουν μεταφερθεί στη διεύθυνση εγκληματολογικών μελετών προκειμένου να αναζητηθούν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Το παρελθόν και οι σχέσεις με μέλη της greek mafia

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί ξεσκονίζουν το παρελθόν του θύματος και τις επαφές του με στελέχη της greek mafia, ενώ και ο ίδιος φέρεται να είχε απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν. Ο δολοφονημένος είχε απασχολήσει τις Αρχές και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών το 2018 όταν είχε εμπλακεί σε υπόθεση εκβιασμού, ενώ πριν από λίγο καιρό το πρατήριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με χειροβομβίδα. Το τελευταίο διάστημα φέρεται να δεχόταν απειλές και γι αυτό κινούνταν με συνοδεία, αλλά και με ένα αλεξίσφαιρο όχημα.

Αυτό αποτυπώνεται και στις καταγγελίες που έκανε χθες ο πατέρας του 38χρονου ο οποίος έκανε λόγο για απειλές από μπράβους της νύχτας οι οποίο λυμαίνονται το χώρο των καυσίμων και κατά τα φαινόμενα είχαν βγάλει συμβόλαιο θανάτου για το γιο του. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι έρευνες των Αρχών με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να εξακριβώσουν αν η δολοφονία στον Γέρακα συνδέεται με το λαθρεμπόριο καυσίμων είτε με παρόμοιες μαφιόζικες επιθέσεις και εκτελέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από κυκλώματα της νύχτας.

Ο πατέρας του άτυχου άνδρα, Αναστάσιος Μήτσου, φαίνεται πως φοβόταν ότι επίκειται επίθεση, καθώς όταν έφτασε στο βενζινάδικο κι αντίκρισε νεκρό το παιδί του από τις σφαίρες των εκτελεστών του και ρωτούσε «πού ήταν οι άλλοι;» εννοώντας την ασφάλειά του, ενώ στη συνέχεια φώναζε «πουτ**** θα πεθάνετε όλοι».

Καρμπόν η δολοφονία του «Θείου Τζο» Σκαφτούρου

Η ΕΛΑΣ βλέπει καρμπόν συμβόλαιο θανάτου με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, κι εκτιμούν ότι συνδέεται με το παρελθόν του θύματος, αλλά και με την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο και τη νόθευση καυσίμων, όπου η greek mafia έχει απλώσει τα παρακλάδια της. Το 2014, το θύμα είχε εμπλακεί στην ομάδα εκβιαστών του Μανώλη Καραγιάννη γνωστού κι ως «Νταίζη», «σαμπρέλας» ή «καράφλας», ενώ υπήρξαν κι άλλες φορές κατά το παρελθόν που απασχόλησε τις Αρχές, τόσο ο ίδιος όσο και οικείο του πρόσωπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA