Μενού
  • Α-
  • Α+

Ηταν κάπου στη δεκαετία του '80 όταν ο «Μπίλιας» (σ.σ. Στιβ Ντούζος) σε μια σκηνή της ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», βγάζει ένα λάστιχο και αρχίζει να ρουφάει βενζίνη από αυτοκίνητα και μηχανάκια προκειμένου να γεμίσει το δικό του ρεζερβουάρ που είχε αδειάσει! Και επειδή πολλές φορές τέτοιες σκηνές είναι βγαλμένες από τη ζωή, πολλοί οδηγοί διαπιστώνουν καθημερινά ότι η βενζίνη που ακριβοπλήρωσαν έκανε φτερά!

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass: Κλείδωσε και... ανακουφίζει τους οδηγούς - Πόσο πέφτει η βενζίνη και ποιοι οι δικαιούχοι

Και ενώ λοιπόν οι οδηγοί βλέπουν καθημερινά τις τιμές στα καύσιμα να βρίσκονται στα ύψη, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους «εξυπνάκηδες», καθώς τα περιστατικά κλοπής καυσίμων έχουν πολλαπλασιαστεί με τους δράστες μάλιστα να χρειάζονται μόλις ελάχιστα λεπτά προκειμένου να αδειάσουν τα ρεζερβουάρ των άτυχων κατόχων ΙΧ.

Μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, ιδιοκτήτες παραβιασμένων ΙΧ καταγγέλλουν ότι βρίσκουν άδεια ρεζερβουάρ, καθώς έχουν παραβιαστεί οι κλειδαριές και τα καύσιμα που είχαν πληρώσει πλέον βρίσκονται σε άλλο όχημα. Ετσι, μετά το κίνημα «δεν πληρώνω το βενζινάδικο», όπου κάποιοι οδηγοί αφού έβαζαν βενζίνη στη συνέχεια έφευγαν σχεδόν με τη μάνικα στο ντεπόζιτο, πλέον έχουμε και τους επίδοξους κλέφτες που βρίσκουν δωρεάν καύσιμα σε ξένα ρεζερβουάρ.

Μάλιστα, κάποιοι άτυχοι βρίσκουν και τη θετική πλευρά του πράγματος: «Τουλάχιστον δεν λείπει τίποτα άλλο, πέρα από τη βενζίνη. Το ρεζερβουάρ αυτή τη στιγμή είναι άδειο. Ηρθα να πάρω το αμάξι να πάω στη δουλειά και ενώ είχα βάλει καύσιμα, τώρα δεν έχει καθόλου».

Μάλιστα, κάποιοι πολίτες που έπεσαν ξανά και ξανά θύμα κλοπής βενζίνης κατέφυγαν στην... εφευρετικότητα των μηχανικών αυτοκινήτων που «ανακάλυψαν» το ρεζερβουάρ χωρίς κάλυμμα! Είναι μια νέα πατέντα σε αυτοκίνητο που είχαν κλέψει τρεις φορές. Ετσι, ο ιδιοκτήτης ζήτησε από το συνεργείο αυτοκινήτων να του φτιάξει ένα κάλυμμα από ανοξείδωτο ατσάλι που είναι σκληρό μέταλλο και δύσκολο για να παραβιαστεί! Οταν μάλιστα, κάποιοι μετράνε ακόμη και πέντε κλοπές στο ρεζερβουάρ τους, όπως ένας ιδιοκτήτης Ι.Χ. στην Κρήτη, τότε το καπάκι από ατσάλι μοιάζει να είναι η μόνη λύση!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA