ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/06/2022 19:55

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ερχεται πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ιριδα

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, με τον υπουργό Δικαιοσύνης να ζητά πειθαρχικό έλεγχο των ιατροδικαστών Τσάκωνα, Τσόλια που διερεύνησαν τις αιτίες θανάτου Μαλένας και Ιριδας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ερχεται πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ιριδα
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, θα ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος των ιατροδικαστών Χριστίνας Τσάκωνα και Αγγελικής Τσόλια που διερεύνησαν πρώτοι τις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ιριδας, με στόχο να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των δύο ιατροδικαστών.

Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας μελετώντας το φωτογραφικό υλικό, τους ιατρικούς φακέλους των δύο παιδιών, τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις και τις εκθέσεις θανάτου που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Τσιόλα και Τσάκωνα οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι τα δύο παιδιά δεν έφυγαν από τη ζωή από παθολογικά αίτια αλλά ότι ο θάνατος τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και ήταν ασφυκτικός.

Η έρευνα, που αναμένεται να παραγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, θα διενεργηθεί, (όπως ορίζει ο νόμος 3772/2009 /άρθρο 6.), από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιατροδικαστή Νίκο Καρακούκη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του τον περασμένο Απρίλιο, είχε πει ότι είχε επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών κ. Καρακούκη αναφέροντας ότι «του ζήτησα να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο για το αν έγιναν όλα σωστά, δεν μπορεί κανείς να ζητά πειθαρχική διαδικασία, όταν δεν έχει απόδειξη για κάτι που δεν έχει γίνει σωστά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ