Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζει η υπόθεση της 51χρονης που βρισκόταν κλειδωμένη σε σπίτι με τη μητέρα της στο κέντρο της Λάρισας για 42 ολόκληρα χρόνια, από την Γ' Δημοτικού. Στο σπίτι της οδού Ιμβρου στο κέντρο της πόλης, τα παράθυρα έχουν κάγκελα και οι αυλόπορτες αλυσίδες, θυμίζοντας φυλακή και μαρτυρώντας τα όσα βίωνε η γυναίκα που από τα 9 της χρόνια ήταν κλειδωμένη μέσα. Το δράμα της αποκαλύφθηκε μετά τον θάνατο της 76χρονης μητέρας της. 

Διαβάστε ακόμη: Λάρισα: Τρένο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο - Ενας νεκρός

Συγγενής της ίδιας που διαμένει στο ισόγειο της διπλοκατοικίας μιλώντας στο onlarissa.gr, σημειώνει ότι γνώριζε για το περιστατικό και εκείνη και πολλοί συγγενείς που επισκέπτονταν την οικογένεια, όμως η μάνα δεν επέτρεπε σε κανέναν να πουν ή να κάνουν το παραμικρό.

Η συγγενής τονίζει χαρακτηριστικά: «Μέχρι που ζούσε ο κουνιάδος μου πριν 20 χρόνια το κορίτσι ήταν καλά αλλά όχι και πολύ, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Όμως αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Μετά τον θάνατο του κουνιάδου μου, το παιδί δεν έβγαινε καθόλου έξω. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο».

Ερωτηματικά για τη στάση της γειτονιάς

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 51χρονη δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και εξαναγκάστηκε να μείνει κλειδωμένη. Ταυτόχρονα, μυστήριο αποτελεί η στάση της γειτονιάς αφού κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται τόσα χρόνια να μην διερωτήθηκαν για το πού βρισκόταν η κόρη της γειτόνισσας.

Μετά από παρέμβαση εισαγγελέα, διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης της 51χρονης, προκειμένου να εξακριβωθούν οι λόγοι για τους οποίους η μητέρα της την κρατούσε κλεισμένη στο σπίτι σε κεντρική συνοικία της Λάρισας. Σημειώνεται πως ο πατέρας της 51χρονης απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια.

Το οικογενειακό μυστικό αποκαλύφθηκε αφότου συγγενής εντόπισε την 76χρονη μητέρα της 51χρονης νεκρή στα σκαλιά του σπιτιού, ενώ δίπλα της βρίσκονταν σακούλες με ψώνια. Από το αστυνομικό τμήμα Λάρισας που ερευνά την υπόθεση παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έρευνα προκει­μένου να εξεταστούν οι συνθήκες θα­νάτου της 76χρονης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο θάνατος της 76χρονης οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Δίπλα της βρέθηκαν τσάντες με ψώ­νια, διάσταση που ενισχύει την εκτί­μηση ότι η 76χρονη απεβίωσε αιφνιδίως ενώ επέστρεφε σπίτι της από την αγορά. Σε κάθε περίπτωση, από την αστυνομία αποκλείστηκε εγκληματική ενέργεια, ενώ γιατρός του ΕΚΑΒ βε­βαίωσε τον θάνατο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA