Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την έκδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών Καλογρηά - Καρακούκη για τους θανάτους της Ιριδας και της Μαλένας που αξιολογήθηκαν ως θάνατοι από ασφυξία από εξωγενείς παράγοντες, «φωτογραφίζοντας» εγκληματική ενέργεια, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου νεκρού παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, πήρε θέση κι απάντησε σε αυτούς που της προσάπτουν τις διαφαινόμενες εγκληματικές ενέργειες και στα δύο άλλα κορίτσια. 

«Δεν έκανα ποτέ κακό στα παιδιά μου. Αφιέρωσα τη ζωή μου σ' αυτά. Εζησα την απώλειά τους. Με κατηγορούν άδικα. Θέλω να μάθω την αλήθεια» είπε η 33χρονη κατηγορούμενη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Μιλώντας σχετικά, ο δικηγόρος της, Οθωνας Παπαδόπουλος είπε στην ίδια εκπομπή ότι πρόκειται για «ένα πόρισμα που περιμένουμε και τελευταίοι μάλλον θα το μάθουμε γιατί όλοι μιλούν γι αυτό κι εμείς δεν το έχουμε στα χέρια μας...».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Χθες ήταν μια μέρα που άνηκε στη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Το γεγονός ότι εξετάστηκε 10 ώρες, αποδεικνύει περίτρανα ότι δέχθηκε να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που της ετέθησαν. Σε ερωτήσεις από την παιδική της ακόμα ηλικία, τον τρόπο λειτουργίας αυτής της οικογένειας και μέχρι το σήμερα και τις σχέσεις στην οικογένεια Δασκαλάκη μεταξύ Ρούλας-Μάνου και τον θάνατο της Ιριδας».

Υπερασπιστικό χαρτί το μπάχαλο των ιατροδικαστών και των παθολογοανατόμων

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η προφυλακισμένη «αισθάνεται στεναχώρια κι ανησυχία για την αδελφή της κι όχι μόνο για εκείνη αλλά για ολόκληρη την οικογένεια που δεν έχει της έχει αποδοθεί η παραμικρή ευθύνη».

Παράλληλα τόνισε τις «πάρα πολλές παρατηρήσεις που κάνει η Ρούλα σε σχέση με δηλώσεις που γίνονται από ιατροδικαστές, παθολογοανατόμους που έχουν μεγάλες αντιφάσεις. Αλλα λένε χθες, άλλα σήμερα κι ενδεχομένως άλλα θα πουν αύριο. Δεν θα αφήσουμε τίποτα ασχολίαστο, θα τα επισημάνουμε όλα...»

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Ενα εκατομμύριο τοις εκατό σίγουρη για τη Ρούλα»

Απόλυτη σχετικά με την αθωότητα της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου εμφανίστηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην πρώτη δήλωσή της μετά την πολύωρη κατάθεση που έδωσε την Τρίτη (21/6) στη ΓΑΔΑ και στους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση της Πάτρας. «Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιεχόμενο της κατάθεσης. Ηταν μια ήρεμη διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί» είπε αρχικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου μιλώντας στο STAR.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου προσθέτει, μάλιστα, ότι «ακόμα και τώρα είμαι ένα εκατομμύριο τοις εκατό πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά γιατί έβλεπα πώς ήταν απέναντι τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει για να έχω μια γνώμη».

Παρότι το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ιριδα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου δίνει ελάχιστες πιθανότητες αυτό να έχει γίνει από την αδερφή της. «Αν όμως για μισή πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τοις εκατό που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά η Πισπιρίγκου αφήνοντας εντελώς εκτός από το κάδρο την 33χρονη.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ζήτησε, τέλος, «ηρεμία κατ’ αρχήν από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA