Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο, η νέα γυναικοκτονία στο Κουκάκι με τον 53χρονο δολοφόνο να φαίνεται πως σχεδίαζε από καιρό να σκοτώσει την 46χρονη γυναίκα του, αφού οι νέες αποκαλύψεις κάνουν λόγο για μια εμμονή που είχε θολώσει το μυαλό του το τελευταίο διάστημα αυτή αφορούσε στο πιθανό διαζύγιο! Κάπως έτσι, καταγράφηκε η 5η γυναικοκτονία στην Ελλάδα για το 2022.

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη να φεύγει από το σημείο της δολοφονίας

Το έγκλημα στο διαμέρισμα της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι δεν ήρθε από την... κακιά στιγμή και τον τσακωμό του ζευγαριού, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία από συγγενείς και φίλους του δράστη και του θύματος, το σενάριο του διαζυγίου, ερχόταν πολύ συχνά ως επίλογος στους καυγάδες του ζευγαριού. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες πριν από τη γυναικοκτονία υπήρξαν ορισμένα πολύ χαρακτηριστικά γεγονότα.     

«Πίστευα ότι με απατούσε»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη φρικιαστική υπόθεση στο Κουκάκι, στον φερόμενο δράστη έγινε αλκοτέστ, ωστόσο δεν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του.

«Είχα παθολογική ζήλια για εκείνη. Πίστευα ότι με απατούσε. Είχα φύγει από το σπίτι και επέστρεψα πριν από ένα μήνα. Γύρισα από τη δουλειά στις 23:30. Είδα ότι είχε ετοιμάσει βαλίτσες να φύγει ταξίδι. Τη ρώτησα πού πας και δεν μου απαντούσε. Εκνευρίστηκα και τη χτύπησα. Με χτύπησε και εκείνη. Άρπαξα το μαχαίρι από το τραπέζι και τη χτύπησα. Πήρα τον γιο μας τηλέφωνο και έφυγα από το σπίτι» φέρεται να κατέθεσε ο 53χρονος δράστης, μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο και τη μεταφορά του στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του από λάθος χειρισμό και όχι από την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. Μετά τη σύγκρουση, ο δράστης βγήκε από το όχημα και επιχείρησε να κόψει τις φλέβες του. 

Τα σημάδια του τελευταίου τριημέρου

Η 46χρονη ήθελε εδώ και καιρό να χωρίσουν, ωστόσο, ο συζυγοκτόνος δεν αποδεχόταν την απόφασή της. Παρότι τα πράγματα έδειχναν τους τελευταίους μήνες να εξομαλύνονται, με τον 53χρονο να φεύγει από το σπίτι στο Κουκάκι και να νοικιάζει δικό του διαμέρισμα, η κατάσταση άλλαξε το τελευταίο τριήμερο. Και αυτό διότι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες τρεις ημέρες ο 53χρονος μάγειρας γύρισε στο διαμέρισμα της οδού Ματρόζου και άρχισε να προκαλεί προβλήματα στη σύζυγό του. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο δράστης είχε ξενοικιάσει το σπίτι και ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει στο σπίτι τους.

Μία από τις εκδοχές που εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι η 46χρονη να είπε στον 53χρονο ότι αφού δεν έφευγε εκείνος από το σπίτι, τότε θα έφευγε εκείνη. Επίσης, θα εξεταστεί από τον ιατροδικαστή εάν ο συζυγοκτόνος επιχείρησε να πνίξει τη γυναίκα προτού πάρει το μαχαίρι και τη σκοτώσει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε τυλίξει με την κουρτίνα το λαιμό της, ενώ σε κάθε περίπτωση η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου.

Ο 53χρονος συνελήφθη στην Παλαιά Φώκαια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς έφερε ελαφρά τραύματα από αυτοτραυματισμό. Μέχρι αυτή την ώρα παραμένει νοσηλευόμενος στο ΚΑΤ. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και έτσι οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα του πάρουν σήμερα Παρασκευή κατάθεση.

Η... προφητική ανάρτηση φίλου του θύματος

Στο μεταξύ, μόλις χθες στο προφίλ του θύματος υπήρχε μία ανάρτηση από ένα φίλο της, ο οποίος πού να φανταζόταν τι θα ακολουθούσε, της αφιέρωσε ένα τραγούδι που σήμερα φαντάζει μόνο ως τραγική ειρωνεία! Της αφιέρωσε το τραγούδι: «Ετοιμάζω ταξίδι», ενδεχομένως αναφερόμενος σε καλοκαιρινές διακοπές, όμως, μία ημέρα μετά, εκείνη έφευγε για πάντα, βυθίζοντας στη θλίψη τους φίλους της, οι οποίοι δεν γνώριζαν για τα ακραία ένστικτα του συζύγου της, αλλά και τους κινδύνους που μπορούσε να διατρέχει. Μάλιατα, ένας από τους φίλους του θύματος σε κατάθεσή του στην αστυνομία φέρεται να δήλωσε πως: «Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα. Έδειχνε πάντα χαμογελαστή. Τη γνώριζα από το 2009 και έκτοτε ήμασταν φίλοι. Μιλούσαμε συχνά, είχαμε έρθει κοντά σαν συγγενείς. Ήταν τόσο καλός άνθρωπος και τόσο θρήσκα που ήθελε πάντα να βοηθάει τους συνανθρώπους γύρω της». 

Ετσι, τα ξημερώματα της Παρασκευής ο δολοφόνος καυγάδισε έντονα με το θύμα στο σαλόνι, ενώ νωρίτερα είχε βγει και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενώ κατά τη διάρκεια του καυγά άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και τραυμάτισε τη γυναίκα του με δύο μαχαιριές στην ωμοπλάτη και στη θωρακική χώρα. Στη συνέχεια, πέταξε το μαχαίρι δίπλα στη νεκρή γυναίκα του, τύλιξε το πτώμα με μία κουρτίνα και τηλεφώνησε στον 24χρονο γιο τους, στον οποίο ομολόγησε το έγκλημα.

«Δεν είναι ''οικογενειακή τραγωδία'', είναι φόνος»

Χαρακτηριστικό του τρόμου που επικρατεί στη γειτονιά είναι ότι οι γυναίκες της διπλανής πόρτας είναι συγκλονισμένες με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, καθώς ακόμη μία γυναίκα δολοφονήθηκε με τόσο άγριο τρόπο από τον σύντροφό της. Μια από αυτές, η Σίσσυ Βώβου, μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών, ξέσπασε για το νέο αυτό έγκλημα: «Κάνουμε πολύ μεγάλο αγώνα για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. Ένα από αυτά που ζητάμε είναι να μπει ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό κώδικα ως ιδιαίτερο αδίκημα ώστε να μη δίνονται ελαφρυντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι είναι ένα αδίκημα που γίνεται οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή και πρέπει να υπάρξει μια κινητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας. Αντί να μειώνονται τα περιστατικά γυναικοκτονιών αυξάνονται. Δεν πρόκειται για ''οικογενειακή τραγωδία'', πρόκειται για φόνο. Το τι θα κάνει ο δράστης με το τομάρι του είναι άλλο θέμα».

Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη να διαφεύγει

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για τη γυναικοκτονία στο Κουκάκι. Ο 53χρονος σκότωσε τη σύζυγό του με δύο μαχαιριές, τύλιξε το άψυχο σώμα της σε κουρτίνα και στη συνέχεια το άφησε στο σαλόνι. Αμέσως μετά προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι πήρε το αυτοκίνητό του, πήγε στην Παλαιά Φωκαία και εκεί επιχείρησε πάλι να αυτοκτονήσει

Η δολοφονία της 46χρονης έγινε το πρωί της Παρασκευής στο διαμέρισμα της 46χρονης στο Κουκάκι. Μάλιστα, ένα βίντεο που δημοσιεύει ο Alpha, δείχνει τον άνδρα να φεύγει με το αμάξι του από το σημείο της δολοφονίας. Το εν λόγω βίντεο – ντοκουμέντο πρόβαλε η εκπομπή του Alpha Tlive και όπως μετέδωσε καταγράφηκε από κάμερα στις 00:42.

Σε αυτό φαίνεται το όχημα του δράστη να κινείται με στόχο να βγει σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του με προορισμό την Παλαιά Φώκαια. Την άτυχη γυναίκα βρήκε μέσα σε λίμνη αίματος ο γιος της.

Τα πρώτα λόγια του γυναικοκτόνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα λόγια του συζυγοκτόνου στους αστυνομικούς ήταν: «Ήπια κάτι μπύρες το βράδυ… γύρισα σπίτι και η γυναίκα μου είχε ετοιμάσει βαλίτσες να φύγει και τη χτύπησα». Στη συνέχεια και πριν φύγει από το σπίτι, πήρε τηλέφωνο τον έναν από τους δύο γιους τους, που βρισκόταν εκτός του σπιτιού εκείνη τη στιγμή και του είπε ότι είχε μαχαιρώσει την μητέρα του. Ετσι, ο γιος του επέστρεψε στο σπίτι και είδε τη νεκρή μητέρα του.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως μαρτυρίες και πληροφορίες που περιγράφουν ένα σκηνικό με καυγάδες και ενδοοικογενειακή βία στο σπίτι της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, εδώ και καιρό.

Το χρονικό και η διάσταση... 

Τον τελευταίο καιρό, ρκείνος, φέρεται να επιζητούσε την επανασύνδεση με τη γυναίκα ωστόσο παρά τις όποιες προσεγγίσεις δεν είχαν καταφέρει να βρουν κοινό σημείο με τις συζητήσεις τους να καταλήγουν σε τσακωμούς. Οπως όλα δείχνουν μία τέτοια συνάντηση και το βράδυ της Πέμπτης, κατέληξε σε τραγωδία με τον 53χρονο να μαχαιρώνει θανάσιμα τη γυναίκα στον λαιμό και τον θώρακα και στη συνέχεια να φεύγει έντρομος από το σημείο. Νωρίτερα όμως είχε προλάβει να ενημερώσει τηλεφωνικά τον γιο τους που είχε βγει με φίλους του για διασκέδαση πως έχει χτυπήσει τη γυναίκα. Ο 24χρονος γιος έφτασε άμεσα στο σπίτι και βρήκε τη μητέρα του μέσα σε μια λίμνη αίματος, νεκρή.

Στο μεταξύ στη γειτονιά της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι οι γείτονες της τραγικής οικογένειας δεν μπορούν να εξηγήσουν το λόγο του φονικού.  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους επρόκειτο για μια ήσυχη οικογένεια, κοινωνική, ενώ δεν είχαν ακουστεί καυγάδες του ζευγαριού που να δείχνουν πως υπήρχαν εντάσεις μεταξύ τους. Ο 55χρονος, σύμφωνα με τους γείτονές του εργαζόταν σε εστιατόρια, ενώ για την 46χρονη γυναίκα δεν γνωρίζουν εάν εργαζόταν ή όχι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA