Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής και ένας Γεωργιανός, σκληρός κακοποιός που βασάνιζε τα θύματά του πριν τα ληστέψει, βρέθηκαν στο στόχαστρο των ομάδων του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στη Μύκονο, προσπαθώντας να «σπάσουν» τις ομάδες των μπράβων που λυμαίνονται τις επιχειρήσεις του νησιού.

Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυκόνου, πραγματοποίησαν μέσα στα δύο τελευταία 24ωρα «επισκέψεις» σε περισσότερα από 20 καταστήματα, πολλά από τα οποία είναι πασίγνωστα κέντρα διασκέδασης του κοσμοπολίτικου θέρετρου, έχοντας ως στόχο πρόσωπα που ανήκουν σε συμμορίες εκβιαστών.

Σε αυτή την επιχείρηση ελέγχθηκαν 30 άτομα, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και διασταυρώθηκε το ποινικό τους παρελθόν. Από αυτό τον έλεγχο προέκυψε πως ένας από τους ελεγχόμενους είναι καταδικασμένο μέλος της Χρυσής Αυγής για την επίθεση εναντίον μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2017. Αποφυλακίστηκε υπό όρους και το 2019 απασχόλησε και πάλι τις διωκτικές Αρχές όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν στο Κολωνάκι.

Ο δεύτερος «γνωστός» της Ασφάλειας είναι ένας Γεωργιανός, ο οποίος έχει συλληφθεί τουλάχιστον πέντε φορές για ληστείες και κλοπές, με κορυφαία την συμμετοχή του στην σπείρα που έκαιγε με ηλεκτρικά σίδερα τα θύματα ενόπλων ληστειών για να αποκαλύψουν πού έκρυβαν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα! Αν και τελευταία φορά συνελήφθη το 2021 παραμένει εκτός φυλακής για να βρεθεί τώρα ελεγχόμενος ως μέλος ομάδας εκβιαστών στην Μύκονο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA