Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα κρούσματα κορονοϊού συνεχώς αυξάνονται με το νέο κύμα πανδημίας να προβληματίζει τους ειδικούς. Μάλιστα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι θα έχουμε 20.000 με 25.000 ημερήσια κρούσματα κορονοϊού μέχρι τις 15 Ιουλίου

Διαβάστε ακόμηΡαφήνα: «Μαύρες ώρες, δύσκολα τα λόγια» - Η ανακοίνωση του μπαρ έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο 42χρονος

Ο καθηγητής σημείωσε ότι αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος κορονοϊού στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.

Σαρηγιάννης: Τα πραγματικά κρούσματα είναι πολλά περισσότερα 

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει μαζική δειγματοληψία αυτή τη στιγμή στη χώρα, οπότε δεν υπάρχει η γνώση του τι συμβαίνει ακριβώς επιδημιολογικά. Επίσης ανέφερε ότι τα τεστ μπορούν να σταματήσουν νωρίτερα μία διασπορά, καθώς ο ασθενής θα ξέρει αν νοσεί ή όχι από κορονοϊό οπότε θα αυτοπεριοριστεί, χωρίς να μεταδώσει τον ιό και σε άλλα άτομα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα κρούσματα πιθανόν να είναι περισσότερα, καθώς δεν πραγματοποιούνται όσα δειγματοληπτικά τεστ γίνονταν τον χειμώνα. Συμπλήρωσε ακόμη ότι με δεδομένη τη χαλάρωση των μέτρων και τον δείκτη μεταδοτικότητας θα μπορούσε να είναι και διπλάσια τα πραγματικά κρούσματα. Με τα τεστ που γίνονται αυτή τη στιγμή αναμένονται τα κρούσματα να φτάσουν τα 20.000 ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι τις 15 Ιουλίου. Γι' αυτό και συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA