ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/06/2022 12:52

Δημήτρης Λιγνάδης: «Μπορεί να ξέφυγα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ» - Τι απάντησε για μία προς μία τις υποθέσεις ανηλίκων

Ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογήθηκε για τις κατηγορίες και μεταξύ άλλων τόνισε: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγισή μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δημήτρης Λιγνάδης: «Μπορεί να ξέφυγα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ» - Τι απάντησε για μία προς μία τις υποθέσεις ανηλίκων
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Δεν υπήρξα ποτέ βιαστής» δήλωσε κατηγορηματικά ο Δημήτρης Λιγνάδης στο δικαστήριο. Μάλιστα, στην απολογία του ο Λιγνάδης πρόσθεσε: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγισή μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Κατά την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης μίλησε για «σκευωρία» και «κατασκευή» από μια ομάδα ανθρώπων. Αφού παρουσίασε τη δική του εκδοχή για τις καταγγελίες του πρώτου μηνυτή, πέρασε στη δεύτερη περίπτωση περιγράφοντας τον τρόπο που γνώρισε τον S. μέσω του αδερφού μιας κοπέλας, με την οποία έπαιζαν μαζί στο θέατρο. «Στις Βάκχες η μία από τις κοπέλες η Νάταλι είχε ένα αδερφό που έφερνε στις πρόβες. Τον Θοδωρή. Ερχόταν συνεχώς μαζί μας. Μια μέρα μου λέει "πρέπει να γνωρίσεις έναν φίλο μου, λίγο φαντεζί προσωπικότητα", τον οποίο γνώρισα στα Goodys στο κέντρο», ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Πρόεδρος: Δεν συναντηθήκαμε σε μπαρ;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, και δεν θα είχε πρόβλημα να το παραδεχτώ.
Πρόεδρος: Πώς βρεθήκατε εκεί;
Δημήτρης Λιγνάδης: Είπαμε πάμε εκεί και συναντηθήκαμε.
Πρόεδρος: Είχατε συναναστροφές όλοι μαζί;
Δημήτρης Λιγνάδης: Με την αδελφή του αλλά και χωρίς εκείνη. Η Ναταλι μου είχε ζητήσει να ακολουθήσει την περιοδεία ο αδελφός της για να του κάνω αρχαία γιατί είχε κοπεί στα αρχαία.
Πρόεδρος: Τι κοινό σημείο είχατε;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ήθελα από παιδί να μεταδίδω γνώση, ειδικά σε όσους ήταν κενοί αυτής. Δεν αποκλείω και την αποφόρτιση. Εδώ έχει μικρύνει. Έχει γίνει κοντινό. Λες κι έκανα παρέα μόνο με Θοδωρηδες.
Πρόεδρος: Είχε έρθει και στο σπίτι σας το 2015 ο S;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ναι.
Πρόεδρος: Μας είπατε ότι καταλάβετε πως τον γοητεύσατε. Θα μας το εξηγήσετε λίγο;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ήταν εκφραστικός στις εκδηλώσεις του. Βαφόταν. Χρησιμοποιούσε μια διάλεκτο που χρησιμοποιούν κάποιοι γκει, δεν κάνω αξιολόγηση, απλώς περιγράφω.
Πρόεδρος: Είχατε συζητήσει για ερωτικές προτιμήσεις;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ίσως. Αλλά δεν έδωσα καμία σημασία.
Πρόεδρος: Δεν σας απασχόλησε να συζητάτε ερωτικές προτιμήσεις με ανήλικο;
Δημήτρης Λιγνάδης: Σας είπα πως δεν το αποκλείω. Τώρα μπορεί να ήταν μια φράση.
Πρόεδρος: Τι σήμαινε τον γοητεύσατε;
Δημήτρης Λιγνάδης: Από τα λεγόμενα του τα πάντα. Μου ζητούσε να βρεθούμε σε επαφή. Ήθελε να ολοκληρωθεί η γνωριμία μας. Με γλειψίματα…
Πρόεδρος: Την εποχή της Επιδαύρου είχατε επαφή;
Δημήτρης Λιγνάδης: Πώς εννοείτε την επαφή;
Πρόεδρος: Με γλειψίματα και αυτά που λέτε…
Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, όχι.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ισχυρίστηκε πως δεν τον προβλημάτισε ότι ένας ανήλικος ήθελε επαφές μαζί του. «Ήταν παιχνίδι. Ανάμεσα στο "καλέ" και στο "μωρή". Δεν το σπουδαιολόγησα ποτέ». Όταν ερωτήθηκε στη συνέχεια σχετικά με την Επίδαυρο υποστήριξε ότι «εγώ το 2015 είχα εντατικές πρόβες στο Billy Eliot. Αποκλείεται να πήγα Επίδαυρο με αυτά τα άτομα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Μπορεί να πήγα το 2016 ή 2017 και να φωτογραφηθήκαμε. Το 2016 στην «Αντιγονη» με τον Λιβαθηνό κάναμε μια εκδρομή αναγνωριστική. Ένα μήνα πριν την παράσταση. Πιθανολογώ ότι ίσως να ήταν το 2016. Ίσως βρεθήκαμε, βγάλαμε μια φωτογραφία. Δεν πήγα ποτέ μαζί τους στην Επίδαυρο».

Πρόεδρος: Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων ότι σας είδαν…υπάρχει και φωτογραφία από το ξενοδοχείο.
Δημήτρης Λιγνάδης: Λόγω της φωτογραφίας κάνω την εκδοχή του 2016 ή 2017. Ο κ. Φ (Μαρτυρας) να αναρωτηθεί αν με είδε άλλη χρονιά ή και καθόλου!
Πρόεδρος: Πού ήσασταν εκείνη την περίοδο;
Δημήτρης Λιγνάδης: Έκανα πρόβες εντατικά, ήμουν στο στούντιο «Αμαλία». Δεν έχω να το αποδειξω. Ξέρω ότι δούλευα πυρετωδώς, θα πήγαινα στην Ιθάκη να ξεκουραστώ και μετά ανέβαινε η παράσταση.

«Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος»

«Μου περιέγραψε το εξής ανατριχιαστικό, ότι δεν είχε σπίτι του ρεύμα και νερό. Και του είχα πει ότι αν θελήσει να διαβάσει ή να πλύνει τα ρούχα μου το σπίτι μου είναι ανοιχτό. Ο ίδιος ενημέρωνε τη μητέρα του και μάλιστα γελούσαμε μαζί για τα πολωνικά που μιλούσαν. Ο Π. ερχόταν και εμένε κατά καιρούς. Ήρθε πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2015» ανέφερε ο κατηγορούμενος για τον τέταρτο καταγγέλλοντα.

Πρόεδρος: Ήρθε να μείνει;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι να περάσει το βράδυ εκεί. Πέρασε κι αλλά βραδιά. Όχι όμως να μετακομίσει.
Πρόεδρος: Διάβαζε στο σπίτι;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ήξερα ότι πήγαινε σχολείο αλλά είχε μείνει τάξεις. Είχαν την εντύπωση ότι πήγαινε καθημερινά σχολείο. Δεν θυμάμαι…
Πρόεδρος: Αυτά είναι σχετικά κοντά. Είχατε ένα παιδί που πήγαινε σχολείο… δεν τον ρωτήσατε γιατί δεν πήγε σε συγγενείς;
Δημήτρης Λιγνάδης: Τον ρώτησα και μου λέει «δεν έχω κανέναν, θα συνεχίσω να πηγαίνω στο σκοτεινό μου σπίτι. Και του λέω να έρχεσαι εδώ να διαβάζεις.
Πρόεδρος: Μεγάλη ευθύνη…
Δημήτρης Λιγνάδης: Είναι μεγάλη ευθύνη και ίσως ήταν και λάθος μου που πήρα την ευθύνη αυτή.
Πρόεδρος: Δεν διακριβώσατε αν λέει αλήθεια, πως ανοίξατε έτσι την πόρτα του σπιτιού σας;
Δημήτρης Λιγνάδης: Είναι ασυνήθιστο. Το έκανα με αγαθότατη πρόθεση.
Πρόεδρος: Ο τραυματισμός σας δεν σας τρόμαξε για το ποιους βάζετε σπίτι σας; Δεν ήσασταν πιο συγκρατημένος;
Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν καταλαβαίνω πως τα συνδέετε;
Πρόεδρος: Ήταν άγνωστος στο περιστατικό και το ίδιο συνέβαινε στο σπίτι σας. Έμπαιναν άνθρωποι που δεν τους ξέρατε καλά. Δεν σας έκανε πιο συγκρατημένο ο φόβος;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, στο σπίτι μου έμπαιναν και άνθρωποι ότι ήξερα δυο λεπτά.
Πρόεδρος: Ήσασταν ανοιχτός δηλαδή;
Δημήτρης Λιγνάδης: Ανοιχτός μέχρι ηλίθιος.

Αν και ο τρίτος καταγγελλόντας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, κατά την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρθηκε και σε αυτόν λέγοντας πως έβαλε τα γέλια μόλις έμαθε για αυτή την καταγγελία καθώς δεν τον έχει δει ποτέ . «Φοβήθηκα σε εκείνο το σημείο με το εφεύρημα Δ.Μ. Τους άλλους κάπως να σκεφτώ ότι τους έχω δει κάποιες φορές. Αυτό με σόκαρε. Δεν τον έχω δει ποτέ. Αυτή η κατασκευή…Δεν υπάρχει η περίπτωση Δ.Μ. Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Αμφιβάλλω αν είναι και υπαρκτό πρόσωπο. Περίμενα να δω, να έρθει εδώ να δω από κοντά το προϊόν της κατασκευής, της κατασκευής το τονίζω εναντίον μου. Δεν γνώριζα τη φάτσα του όταν είδα φωτογραφία. Τον 47χρονο Δ.Μ. δεν τον έχω δει ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ