ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/06/2022 15:58

Δημήτρης Λιγνάδης: «Πίστευα ότι θα είμαι... περαστικός από την Ασφάλεια - Στόχος ήταν η Λίνα Μενδώνη»

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστήριξε ότι κάποιοι ήθελαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την υπόθεσή του για να «χτυπηθεί η Λίνα Μενδώνη» - «Βιαστής δεν υπήρξα ποτέ»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δημήτρης Λιγνάδης: «Πίστευα ότι θα είμαι... περαστικός από την Ασφάλεια - Στόχος ήταν η Λίνα Μενδώνη»
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την αγόρευση του εισαγγελέα. Ο Δημήτρης Λιγνάδης ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται για 4 βιασμούς. Στην απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μπορεί να ξέφυγα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ» και μίλησε για πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσής του με στόχο να χτυπηθεί, όπως σημείωσε, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Για να τεκμηριώσει μάλιστα το επιχείρημά του, ανέφερε πως όταν άκουσε ότι εκδόθηκε ένταλμα για σύλληψή του, νόμιζε πως ήταν «τρολιά» ενώ όταν πήγε στη ΓΑΔΑ και του είπαν για βιασμούς στην Επίδαυρο γέλασε, πιστεύοντας ότι είναι… περαστικός από την Ασφάλεια.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι είπε για το #MeToo

«Αυτό που ευαγγελίζεται το #metoo με βρίσκει 1000% σύμφωνο. Ο εκφυλισμός του όμως με ….χάσντακ και να καταγγείλει κάθε καρυδιάς καρύδι ότι νομίζει θα οδηγήσει σε αυτοκατάργησή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος και σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε: «Θέλω να πω σε όποιον έχει κακοποιηθεί να το καταγγείλει αμέσως ώστε να απαλλαγεί από τα φαντάσματά του και να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ενάργεια».

Τι είπε για τις υποθέσεις βιασμού ο Δημήτρης Λιγνάδης

Απαντώντας στις πολλές ερωτήσεις της έδρας γιατί να τον εμπλέξουν με υποθέσεις βιασμού υποστήριξε: «Συναντήθηκαν και δημιούργησαν ένα μείγμα, ένα κράμα πάρα πολλές επιθυμίες πολλών ομάδων. Κάποιοι άνθρωποι οι … 2, 5 αυτοί που υπήρχαν (εκ των καταγγελλόντων) είχαν κάποια πικρία προσωπική από εμένα γιατί δεν έγιναν αυτό που ήθελαν ή γιατί δεν τους έκατσα, να το πω έτσι λαϊκά. Υπήρχε αυτό το υλικό. Υπάρχουν τριβές και προστριβές με κάποιους ηθοποιούς ελεύθερους σκοπευτές, θα τους έλεγα, που έχουν και έχθρα απέναντί μου.

Υπάρχουν προστριβές με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι του δημοσιογραφικού κόσμου, οι οποίοι είχαν τεράστια διαφωνία με τις ιδεολογικές μου θέσεις. Κάποιοι ψευδοαριστεροί για να ακριβολογήσω… Υπήρχε ένας Κυπ.... που έβγαλε μια ιστορία από το μυαλό του και αυτή αποτέλεσε το φιτίλι. Αυτός πήγε και έδωσε συνέντευξη(…) Αυτούς εγώ τους ονομάζω "λαγούς". Άνοιξαν τον χορό των καταγγελιών. Μετά ακολούθησε μια κοινωνία εθισμένη στο αίμα σε σκάνδαλα και κλειδαρότρυπες. Αυτό όλο αποτέλεσε ένα συγκεκριμένο προϊόν για πολιτική εκμετάλλευση. Και μετά τα κανάλια, τα site που είναι επιχειρήσεις και θέλουν κλικ. Άρχισαν να με διασύρουν στην αρένα του αίματος. Και όλο αυτό με έχει οδηγήσει εδώ σήμερα… Δεν λέω ότι οι αντιπαλότητες στο Εθνικό Θέατρο με πήρανε από το χεράκι και με φέρανε εδώ. Όλο αυτό χτίστηκε. Συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ενώθηκαν και χρησιμοποιώντας ως μοχλό εμένα θέλησαν να χτυπήσουν τη Μενδώνη. Η πολιτική χρήση του θέματος είναι εξόφθαλμη. Τι καλύτερο να πεις "να τι διάλεξαν για το Εθνικό Θέατρο".

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, κάποιες αποφάσεις του κατά τη διάρκεια της θητείας στο Εθνικό Θέατρο, ήταν αυτές που προκάλεσαν έχθρα προς το πρόσωπό του. «Διορίστηκα το 2019 στο Εθνικό από την κυρία Μενδώνη μια κίνηση που την επικροτούσε τότε το 90%. Υπήρχε όμως ένα μικρό ποσοστό που διαφωνούσε. Στην τελετή παράδοσης παραλαβής ο προηγούμενος διευθυντής μού είπε ότι μου παραδίδει το Εθνικό με πλεόνασμα 200.000 ευρώ. Σύντομα διαπίστωσα ότι υπάρχει έλλειμμα 3 εκατ. ευρώ. Μια αντιπαλότητα εκεί. Μου στέλνατε διάφορα απειλητικά μηνύματα τότε… Σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσα την ονομασία της σκηνής "Ελένη Παπαδάκη". Είναι απίστευτο το τι σάλος και ορυμαγδός σχολίων υπήρξε γιατί ονόμασα τη σκηνή έτσι. Εξήγγειλα τη μετεξέλιξη της πειραματικής σκηνής σε ερευνητική σκηνή για το αρχαίο δράμα. Άνοιξα δεύτερο μέτωπο. Έλεγαν "νάτος ο εθνικόφρων"… Στους "Πέρσες" ασπάστηκα ομοίωμα του Παρθενώνα και εκεί ποιος είδε το Θεό και δεν το φοβήθηκε. Γιατί φίλησα τον Παρθενώνα… Όλα αυτά δημιούργησαν κάποιο μέτωπο, επιθυμία για εκδίκηση. Στην πρώτη ευκαιρία να σου ρίξουμε Λιγνάδη … να πέσεις μέσα στο πηγάδι … Αναρωτήθηκα πολλές φορές με όλη αυτή τη διαπόμπευση και τον διασυρμό μου να γίνεται δικαστήριο για μένα στα κανάλια για το όνομά μου. Να προδικάζουν την περίπτωσή μου, να βλέπω όλα αυτά τα πάλαι ποτέ βοθροκάναλα της διαπλοκής, σύμφωνα με κάποιους αριστεριστές, να τα έχουν τώρα καταστήσει οι ίδιοι αρχάγγελους της κάθαρσης. Και αναρωτήθηκα πως εγώ με τη ρετσέτα του παιδόφιλου και του βιαστή πώς θα πάω να μιλήσω σε αυτούς τους ανθρώπους. Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς…».

Απαντώντας σε ερώτηση μέλους της έδρας γατί έκανε παρέα με ανήλικους, ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε: «Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι μου άρεσαν οι συναναστροφές με νεαρά άτομα. Έπαιρνα μια δροσιά από αυτά τα άτομα. Κάλυπταν μια πτυχή της ζωής μου αλλά δεν ήταν αυτοί η παρέα μου. Ήταν η παρέα μου συνάδελφοί μου, ο αδελφός μου, κ.ά».

Σύνεδρος: Ποιες συμπεριφορές σας πυροδότησαν αυτές τις φήμες για τις οποίες έγινε τόσος λόγος στο ακροατήριο;
Δημήτρης Λιγνάδης: Εγώ άκουσα τις λέξεις φήμες, φήμες αλλά δεν άκουσα κάποια συγκεκριμένη φήμη. Δεν μας είπε κάποιος ποια ήταν αυτή η φημολογία. Στο Αρσάκειο για παράδειγμα ήμουν 28 χρονών και έκανα παρέα με τρεις μαθήτριες και τους γονείς τους ….Αυτό εννοούν;». Έκανε δε λόγο μιλωντας για τον εαυτό του για έναν αυθόρμητο άνθρωπο, που δεν «σπουδαιοποιούσε» τα πράγματα.

Σύνεδρος: Λειτουργούσατε με το θυμικό σας δηλαδή;
Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι. μόνο. Δεν φτάνεις να κανείς τέτοια καριέρα και σταδιοδρομία με βάθος και διάρκεια αν λειτουργείς μόνο με το θυμικό.
Σύνεδρος: Η κυρία Κούρκουλα είπε στην κατάθεση της ότι σας στοχοποίησαν επειδή ήσασταν «ζωηρός».
Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ερωτική μου ζωή ήμουν ζωηρός. Ήμουν άπιστος, ήμουν πιστός, ερωτεύτηκα σε σημείο που εξευτελίστηκα. Ζωηρός ως προς την ερωτική μου ζωή, όχι με ανήλικα».

Λιγνάδης: «Όταν άκουσα για ένταλμα, νόμιζα ότι είναι τρολιά»

Αναφερόμενος στα όσα προηγήθηκαν της σύλληψής του ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε: «Κάποια στιγμή βγήκε η Ακρίτα και είπε ότι θα παραιτηθεί ο Λιγνάδης. Από το γραφείο μου λέγανε ότι γίνεται ορυμαγδός. Όλα αυτά εγώ δεν τα σπουδαιολογούσα. Έλεγα ότι είναι κουτσομπολιά. Μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου έχω αποφασίσει να παραιτηθώ γιατί δεν μπορούσα να διοικήσω σε αυτό το τοξικό κλίμα. Από την άλλη έλεγα πως αν παραιτηθώ θα είναι σαν να αποδέχομαι. Μετά έγινε δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Άκουγα ηθοποιούς που δεν τους είχα δει ποτέ, δεν τους ήξερα, να μιλάνε για μένα. Όταν άκουσα για ένταλμα νόμισα ότι είναι τρολιά… Πήγα στη ΓΑΔΑ, ρώτησα αν υπήρχε κάποιο ένταλμα. Μου είπαν "όχι" και έφυγα. Μετά πήρε ο δικηγόρος και μου είπε "υπάρχει ένταλμα, έλα". Πήγα με τη βιαιότητα ότι θα φύγω σε πέντε λεπτά. Όταν άκουσα για προφυλάκιση κατάλαβα ότι το πράγμα είναι πολύ πιο σοβαρό από κάποιες προσωπικές αντεκδικήσεις».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρθηκε ακόμη σε συναδέλφους του ηθοποιούς, οι οποίοι, όπως είπε, δήλωσαν εκ των υστέρων ότι γνώριζαν για τις προτιμήσεις του. «Θέλω να σας θυμίσω αυτό που είπε ο καλός συνάδελφος ο Ορέστης Τζιόβας. Ενώ κάτι ήξερε ότι ετοιμάζεται. Δεν ήρθε να μου πει ότι κάτι ετοιμάζεται; Με παρακάλεσες να σε πάρω στο Μακμπεθ γιατί δεν έχεις λεφτά και δουλεύεις σε μπαρ. Γιατί όλα τα στόματα άνοιξαν μετά τη Μπεκατώρου; Σωματείο δεν είχαν; Γιατί κανείς δεν κατήγγειλε τον παιδόφιλο και βιαστή Λιγνάδη; Μιλάνε για φημολογίες κάποιοι που και για την καμπούρα τους υπάρχουν φημολογίες;! Θα έρθει η μέρα για τους Τζεφ και κάθε παρατράγουδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΔΙΚΗ ΒΙΑΣΜΟΣ ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ