Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την κόντρα της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου και της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα για τον θάνατο της Ιριδας, «εμφύλιος» ξέσπασε ανάμεσα στον παθολογοανατόμο Εμμανουήλ Αγαπητό και την ιατροδικαστή Χριστίνα Τσάκωνα για τον θάνατο της Μαλένας. Το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα «δείχνει» πως τα δύο παιδιά της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη υπέστησαν ασφυξία από εξωγενή παράγοντα, αναιρώντας ουσιαστικά τα πρώτα πορίσματα των κυριών Τσιόλα – Τσάκωνα. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Αν το έχει κάνει η αδερφή μου, θα τη σκοτώσω με τα χέρια μου»

Ο δικηγόρος του Εμμανουήλ Αγαπητού ανέφερε στο MEGA πως ο πως ο πελάτης του είχε καταγράψει όλα τα σημάδια της ασφυξίας στη Μαλένα και «κάρφωσε» την κυρία Τσάκωνα αναφέροντας πως «οφείλουν οι ιατροδικαστές να γνωρίζουν γράμματα και να διαβάζουν σωστά την ιστοπαθολογική εξέταση του παθολογοανατόμου». Ταυτόχρονα άφησε υπόνοιες πως ο πελάτης του και ο ίδιος δέχτηκαν απειλές. «Και να ακουστεί ότι ο κύριος Αγαπητός και ο δικηγόρος του δεν δέχεται ούτε απειλές, ούτε υποδείξεις ούτε εκφοβισμούς. Είτε είναι επώνυμες είτε ανώνυμες είναι αυτές», είπε χαρακτηριστικά.

Οσο για τα αποτελέσματα που έστειλε ο κ. Αγαπητός στην κυρία Τσάκωνα, ο δικηγόρος είπε: «από το έγγραφο αυτό κι ένας που έχει τελειώσει ιατρική Αλβανίας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει. Δεν το λέω ρατσιστικά απλά εννοώ πρωτοετής φοιτητής βαλκανικού πανεπιστημίου». 

Η ιστολογική εξέταση στην Μαλένα 

Το MEGA προέβαλε την ιστολογική εξέταση της Μαλένας που εκπονήθηκε από τον κ. Αγαπητό τον Ιούλιο του 2019. Όπως φαίνεται, το δείγμα που είχε προς εξέταση ο παθολογοανατόμος ήταν η καρδιά, το αριστερό νεφρό, η σπλήνα, ιστοτεμάχια πνευμόνων αλλά και ιστοτεμάχιο του ήπατος. «Η εξέταση αυτών έδειξε εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων», λέει ο δικηγόρος του. Ο παθολογοανατόμος όμως στην έκθεση του συμπεριέλαβε επίσης, έντονο πνευμονικό οίδημα, πνευμονική συμφόρηση αλλά και αλλοιώσεις νεφρού. Τα ευρήματα αυτά που υποδηλώνουν ξεκάθαρα ασφυξία, ο ίδιος υποστηρίζει πως δεν είναι η δουλειά του να τα ερμηνεύσει παρά μόνο να τα καταγράψει. «Ο παθολογοανατόμος δεν ορίζει την αιτία θανάτου, ο ιατροδικαστής το κάνει», ανέφερε. 

Η απάντηση της Χριστίνας Τσάκωνα 

Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα που μελέτησε το πόρισμα Αγαπητού, απέδωσε τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια και όχι σε ασφυξία. Η διάγνωση αυτή όχι μόνο δέχτηκε σκληρή κριτική αλλά και αμφισβητήθηκε από το τελικό πόρισμα των Καρακούκη και Καλόγρηα που κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Με μια λιτή δήλωση μέσω του δικηγόρου της, η κυρία Τσάκωνα απάντησε στον κ. Αγαπητό. «Η εντολέας μου δεν σχολιάζει δηλώσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Όποιος έχει να καταθέσει οτιδήποτε για την “υπόθεση Πισπιρίγκου”, να απευθυνθεί στους Εισαγγελείς που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση», είπε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA