Μενού
  • Α-
  • Α+

«Παγωμένο» το πανελλήνιο και κυρίως η τοπική κοινωνία της Ραφήνας παρακολουθεί τις αποκαλύψεις που γίνονται σχετικά με την άγρια δολοφονία του 42χρονου Δημήτρη έξω από μπαρ της περιοχής δι' ασήμαντον αφορμή.

Ο 42χρονος είχε πάει στο μπαρ με τον ξάδελφό του, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, αφού ήταν από τους πρώτους που τον αντίκρισε αιμόφυρτο και παραμορφωμένο από τα βάναυσα χτυπήματα που είχε δεχθεί από τους δυο 24χρονοι δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι δυο τους είπαν στους αστυνομικούς σύμφωνα με το MEGA: «Ήταν η κακιά στιγμή. Μας πείραξε μέσα στο μαγαζί, μας έσπρωξε και μας άρπαξε από τον λαιμό. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να τον σκοτώσουμε. Ζητάμε συγγνώμη».

Διαβάστε ακόμη: Το μπλε τζιπ που πρόδωσε τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 42χρονου στη Ραφήνα - Ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι

Ο Δημήτρης δέχτηκε άγρια επίθεση με σιδερογροθιές για μία παρεξήγηση από νεαρούς που του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το μαγαζί. Ο άτυχος άνδρας είχε πάει στο συγκεκριμένο μπαρ μαζί με τη σύντροφό του, τον ξάδερφό και την κοπέλα του. Η σύντροφος του 42χρονου αποχώρησε πριν από τον μοιραίο καβγά. Ο θείος του θύματος μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι ο γιος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού είδε τον 42χρονο «να σπαρταράει σαν το ψάρι» και να τον χτυπούν με σιδερογροθιές ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

«Ήταν σε μια λίμνη αίματος και δεν μπορούσαμε να τον αναγνωρίσουμε»

«Έπινε το ποτό του μαζί με την παρέα όλη, με τα παιδιά, ανέβηκε στην τουαλέτα… Σκόνταψε; Ακούμπησε… έναν τύπο από το μαγαζί αυτό που ήταν εκεί, τον έβρισε τον Δημήτρη και κατέβηκε μετά ο Δημήτρης στην παρέα του. Αυτό συνεχίστηκε εκεί στο μπαρ που ήταν και πήγε το παιδί που είναι υπεύθυνος στο μαγαζί και του είπε, ''παιδιά σας παρακαλώ, όχι φασαρίες εδώ''. Και κάπως, με κάποιον τρόπο τώρα, ή την ώρα που έφευγε ο Δημήτρης, ή του είπαν να βγει έξω, δεν ξέρω… ήταν τέσσερις ή πέντε… στο στενάκι του μαγαζιού, έγινε αυτό που έγινε», είπε στο Mega φίλη του θύματος και πρόσθεσε:

«Οι φωνές ακούστηκαν εκείνη την ώρα, ουρλιάζανε πολλή ώρα και φωνάζανε ''βοήθεια'' κάτι κοπέλες. Δεν νομίζω ότι είχε κόσμο εκεί στο στενάκι, γιατί το στενάκι αυτό δεν φαίνεται από το μαγαζί. Δηλαδή εκεί σου στήνουν καρτέρι. Είναι δύσκολο, δηλαδή, κάποιος να δει από το μαγαζί εκεί που έγινε. Επειδή πήγαμε να δούμε τι έγινε μετά και είδαμε τον Δημήτρη κάτω, δεν τον αναγνωρίσαμε. Αιμόφυρτο, κάτω… Την επομένη μάθαμε ότι ήταν ο Δημήτρης. Το τι χτυπήματα είχε στο κεφάλι το παιδί… σε μια λίμνη αίματος, και δεν γνωρίσαμε τον Δημήτρη… Δεν τον αναγνωρίσαμε».

Από την πλευρά του, ένας συνάδελφος του 42χρονου τόνισε: «Αυτοί πήγαν για να σκοτώσουν εκεί πέρα. Και το συγκεκριμένο παιδί ούτε εχθρούς είχε ούτε φασαρία προκάλεσε. Επειδή βγήκε με τον ξάδελφό του να πιει ένα ποτό. Αυτό. Δεν έχει πειράξει άνθρωπο. Πιο ήρεμο άνθρωπο δεν έχω γνωρίσει. Ούτε καν τσακώνεται. Το παιδί πήγε πάνω τουαλέτα, τον έσπρωξε ένας, ''συγγνώμη'' λέει, κατέβηκε κάτω και μετά συνέχισαν αυτοί. Συνέχισαν το ίδιο βιολί. Και μετά του την είχαν στημένη απ’ έξω. Απλά, πήγαν για να σκοτώσουν. Πήγαν για να κάνουν φασαρία. Το παιδί έπινε το ποτό του, ήταν ευτυχισμένος στη ζωή του, περνούσε καλά κι ένα παιδί γεμάτο χαρά».

Τέλος, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που γνώριζε καλά τον 42χρονο, θυμάται ότι είδε τον αρχικό διαπληκτισμό τους στο μαγαζί και μάλιστα είχε μιλήσει και με το θύμα. «Είδα τον διαπληκτισμό, λεκτικός ήταν, και πήγα να τους ηρεμήσω. Μάλιστα, όταν γύρισε ο 42χρονος, του είπα ''έλα να περάσουμε καλά'', και μου απάντησε ''έχεις δίκιο''. Μετά βλέπω να φεύγει η παρέα και μετά από λίγα λεπτά έφυγε και η παρέα του 42χρονου. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Μέχρι να καταλάβουμε τι συνέβη, βγήκαμε και είδαμε τον άνθρωπο κάτω», είπε.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθησαν δύο 24χρονοι (ημεδαπός και αλλοδαπός) που εμπλέκονται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 42χρονου ημεδαπού στη Ραφήνα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26 Ιουνίου, οι δύο 24χρονοι επιτέθηκαν στον 42χρονο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής όπου και κατέληξε μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποιήθηκε συνδυαστική αξιολόγηση και ανάλυση των πληροφοριακών δεδομένων και του συλλεχθέντος βιντεοληπτικού υλικού της υπόθεσης, οδηγώντας στην ταυτοποίηση των δύο 24χρονων, ως δραστών της επίθεσης, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ως μέσο διαφυγής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ραφήνας-Πικερμίου, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA