ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/06/2022 12:26

Δημήτρης Λιγνάδης: Ενοχος για τρεις βιασμούς, αμφίβολος ο τέταρτος - Η πρόταση εισαγγελέα

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για 3 βιασμούς πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας - «Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω ανηλικότητας και καταγωγής ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου», είπε

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δημήτρης Λιγνάδης: Ενοχος για τρεις βιασμούς, αμφίβολος ο τέταρτος - Η πρόταση εισαγγελέα
Πηγή: eurokinissi, shutterstock
Ανάγνωση:

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας, ο οποίος πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για τις τρεις από τις τέσσερις περιπτώσεις βιασμού και ανηλίκων που κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης. Κατά τον εισαγγελέα, η απουσία του τέταρτου καταγγέλλοντα από τη διαδικασία δημιουργεί αμφιβολίες για την αξιοπιστία του, οι οποίες λειτουργούν υπέρ του κατηγορούμενου σκηνοθέτη.

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλου, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχος του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής», σημείωσε ο εισαγγελέας.

Για τον κατηγορούμενο ανέφερε πως, «κοινός παρανομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό η ανηθικότητα και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον των παθόντων. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε επαγγελματική εξέλιξη λόγω των γνωριμιών του».

Video Loading...

Πώς ο εισαγγελέας αποδόμησε τους ισχυρισμούς του Λιγνάδη

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Λιγνάδη, ανάφερε ότι δεν έκανε καμία σκευωρία ή πλεκτάνη σε βάρος του, αλλά ακόμα και αν γίνει δεκτός ο ισχυρισμός τους, κατά τον εισαγγελέα, δεν είναι αρκετός. «Δεν προκύπτει τέτοια κόντρα με το ΣΕΗ που να οδηγήσει στις κατηγορία» ενώ «δεν προέκυψε οργανωμένο σχέδιο για να στραφούν κατά της υπουργού πολιτισμού η οποία ουδέποτε έκανε αναφορά σε σκευωρία». Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε μία εκτενή περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο κατηγορούμενος προσέγγισε τους καταγγέλλοντες, αναφερόμενος στη χρήση κάνναβης καταγγελλόντων μετά από προτροπή του κατηγορούμενου, οι οποίοι ήταν στην πλειοψηφία τους ανήλικοι. Αποδόμησε δε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, περιγράφοντας μία μία τις περιπτώσεις βιασμού που έχουν αποδοθεί στο Δημήτρη Λιγνάδη και τονίζοντας πως είναι «δικαιολογημένες οι διαφοροποιήσεις των παθόντων, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την προανήγγειλε μέχρι την καταγγελία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ METOO
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ