ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2022 12:12

Ζακ Κωστόπουλος: Εκτός φυλακής ο μεσίτης ύστερα από δύο μήνες - Είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη

Δεκτό έγινε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής ενός από τους δύο που προκάλεσαν τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου - Εκτός φυλακής ο μεσίτης ύστερα από δύο μήνες - Τους είχε επιβληθεί 10ετής κάθειρξη και ο εισαγγελέας είχε πει να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και να εκτελεστεί η ποινή...

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ζακ Κωστόπουλος: Εκτός φυλακής ο μεσίτης ύστερα από δύο μήνες - Είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Το δικαστήριο απεφάνθη στις 3 Μαΐου ότι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, ο μεσίτης έπρεπε να εκτίσει 10ετή ποινή κάθειρξης. Δύο μήνες μετά, αποφυλακίστηκε... Ειδικότερα, μετά από 2 μήνες έγινε δεκτό σύμφωνα με τους συνηγόρους του Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο το αίτημα αναστολής της ποινής για τον μεσίτη, ο οποίος όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μάλιστα, το δικαστήριο είχε ομόφωνα αποφασίσει να μην χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση για τους δύο κατηγορούμενους. Οπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος έγινε δεκτό να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους, με τον μεσίτη να οδηγείται στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης θα εξέτιε κατ’ οίκον την ποινή του καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.

Video Loading...

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης» υποστήριξε στο δικαστήριο προσθέτοντας: «Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί».

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροι του μεσίτη Ιωάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος, έγινε τελικώς δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής και θα αποφυλακιστεί. «Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ