ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2022 07:39

Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Πιθανό να επιστρέψουν υποχρεωτικά οι μάσκες

Ο Θανάσης Εξαδάκτυλος μίλησε για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, προτάσσοντας την ατομική ευθύνη και τα μέτρα αυτοπροστασίας - Πιθανή η επιστροφή της μάσκας παντού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: Πιθανό να επιστρέψουν υποχρεωτικά οι μάσκες
(Πηγή: Eurokinissi- Shutterstock)
Ανάγνωση:

Κάτι παραπάνω από ορατό είναι το ενδεχόμενο να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, καθώς η κατάσταση με τον κορονοϊό βρίσκεται ξανά σε οριακό σημείο. Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στη νέα έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα και είπε ότι είναι πιθανή η λήψη μέτρων.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για το νέο κύμα κορονοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες. «Είναι και λίγο προφανές... Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», πρόσθεσε.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΕΤΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ