Μενού
  • Α-
  • Α+

Πιθανή είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται, οι ειδικοί προειδοποιούν για την πανδημία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να παρακολουθούν στενά το θέμα. Δεν είναι τυχαίο της ανησυχίας που επικρατεί ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, αναφέρθηκε στη νέα έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι πιθανό να παρθούν νέα μέτρα

 

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δεν θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών (…) και είναι επίσης η αναστάτωση που προέρχεται στην κοινωνική και οικονομική ζωή από τους ανθρώπους που νοσούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για το νέο κύμα κορονοϊού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη και πως η Ελλάδα έπεται των Ευρωπαίων κατά περίπου 4 με 5 εβδομάδες. «Είναι και λίγο προφανές... Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δεν φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα», σημείωσε.

Καπραβέλος: Πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση στα μέτρα

Μία μέρα νωρίτερα και ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Live News, είχε επισημάνει ότι «πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση στα μέτρα». «Δεν ξέρουμε τι χειμώνας θα έρθει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, τα αυξημένα κρούσματα αποτυπώνουν ένα μικρό μέρος της κατάστασης, με τον ίδιο να εκτιμά πως η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και αυτό απoτυπώνεται στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, δηλαδή τους διασωληνωμένους. «Πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση των μέτρων τη στιγμή που η πανδημία και ο ιός δείχνει τη δυναμική του με μία παραλλαγή, την Ο5, που χτυπάει και το κατώτερο αναπνευστικό», είπε ο Νίκος Καπραβέλος στο MEGA.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ήταν μεγάλο λάθος που σταμάτησε η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ έκανε έκκληση «να μην πληρώσουμε σε ζωές την καλή πορεία του τουρισμού». Για την αναχαίτιση της πανδημίας ο ίδιος πρότεινε να γίνονται έλεγχοι σε σημεία εισόδου, να εφαρμοστούν οι μάσκες υποχρεωτικά και να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την τρίτη και τέταρτη δόση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA