ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/07/2022 13:07

Κορονοϊός: Μόνο σύσταση για χρήση μάσκας, απαντά ο Θεμιστοκλέους - Καμία ανησυχία για την αύξηση στα κρούσματα

«Η αύξηση των κρουσμάτων δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στο ΕΣΥ οπότε σωστά δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους», είπε ο Θεμιστοκλέους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Μόνο σύσταση για χρήση μάσκας, απαντά ο Θεμιστοκλέους - Καμία ανησυχία για την αύξηση στα κρούσματα
Πηγή: Pexels
Ανάγνωση:

Την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού και οι επιστήμονες ζητούν την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δίνει τη δική του απάντηση για τις εικόνες με νεαρούς να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας στην Αττική.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Πιθανά τα νέα μέτρα - Υποχρεωτική χρήση μάσκας βλέπουν Εξαδάκτυλος και Καπραβέλος

«Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Σε ένα μεγάλο βαθμό χρησιμοποιείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος πρόσθεσε: «Είμαστε χώρα που κρατάμε τα περισσότερα μέτρα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες και μάλιστα καθυστερήσαμε πολύ στην άρση τους». «Η λύση σε αυτό θα ήταν η υποχρεωτική μάσκα παντού», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν τίθεται προς το παρόν στο τραπέζι των συζητήσεων, καθώς πρέπει να μπούμε σε μια καινούργια καθημερινότητα, στην οποία θα συνυπάρξουμε με τον ιό, ακόμη και με αυτή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Θεμιστοκλέους: Δεν έχουμε πίεση στα νοσοκομεία

«Αυτή η αύξηση των κρουσμάτων δεν φαίνεται αυτή την στιγμή να οδηγεί σε αύξηση της πίεσης στα νοσοκομεία και στις νοσηλείες οπότε σωστά δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους», συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναφερόμενος στην αύξηση των κρουσμάτων του ιού, διευκρίνισε ότι αυτό είναι αναμενόμενο, σύμφωνα με τα στατιστικά μοντέλα των επιστημόνων: «Βλέπουμε στην Πορτογαλία και τη Νότια Αφρική, που προηγούνται του κύματος της πανδημίας, ότι είχαμε μια αύξηση, μετά μια επιπέδωση του κύματος και ακολούθως υπήρξε πτώση».

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός για την εξέλιξη του έκτου πανδημικού κύματος εστιάζοντας στις παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 που δεν δίνουν μεγάλο αριθμό νοσηλειών.

Απαντώντας στο αν ο ίδιος έχει κάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό δήλωσε ότι δεν έχει εμβολιαστεί καθώς νόσησε μετά την τρίτη δόση. «Με βάση τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις και έχουν νοσήσει δεν χρειάζεται να κάνουν την τρίτη δόση», επισήμανε. Μιλώντας για το πότε θα είναι διαθέσιμα για τους πολίτες τα νέα, πιο αποτελεσματικά εμβόλια ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι «από φθινόπωρο θα επικαιροποιηθούν τα εμβόλια σύμφωνα με τις οδηγίες».

Δεν εμπνέει ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων στις τουριστικές περιοχές

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ή όχι ξενοδοχεία πανδημίας στα νησιά όπου και παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πλέον η Πολιτεία μπορεί να το διαχειριστεί. «Υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταργήσει την απομόνωση. Ο κορονοϊός θα πρέπει να ενταχθεί στην κοινωνική μας ζωή», ανέφερε.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών στους οποίους συνέστησε να κάνουν την τέταρτη δόση καθώς και στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες που πρέπει να φοράνε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΡΙΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΑΣΚΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ