Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η πυρκαγιά που μαίνεται στο Πόρτο Γερμενό, καθώς απειλούνται πλέον κατοικίες και η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Ψάθα Αλεποχωρίου. Η κινητοποίηση του πυροσβεστικού σώματος είναι μεγάλη και στο σημείο επιχειρούν προς το παρόν 46 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ έχει δοθεί εντολή για συνδρομή κι άλλων μέσων.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται αυτή την ώρα πάνω από την παραλία στο Πόρτο Γερμένο Αττικής κοντά στο κάστρο και πλησίον της οδού Αιγοσθενών, με ισχυρούς ανέμους να πνέουν στο σημείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο έχει ανοίξει και κατακαίει δασική έκταση. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν σπίτια και ένα ξενοδοχείο, που δεν απειλούνται άμεσα, ωστόσο, οι δυνατοί άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις, παρότι προς το παρόν «διώχνουν» τη φωτιά προς το βουνό, και οι φλόγες ενδέχεται να μπουν στον οικισμό του Μύτικα ανά πάσα στιγμή.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης του Μύτικα προς την Ψάθα. Στο σημείο επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς

Λόγω της πυρκαγιάς, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων:

  • Επί της επαρχιακής οδού Οινόης - Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι (ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό)
  • Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου - Ψάθας - Βιλίων, από το ύψος της οδού Πεύκων (ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα)
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τετάρτη - Σε επιφυλακή η μισή χώρα

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA