Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή θα παραμείνουν οι 4 καταδικασθέντες για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είπε «όχι» στα αιτήματα που υπέβαλαν για να αποφυλακιστούν, με τον Λαγό να ξεσπά σε ειρωνικά χειροκροτήματα και τη Μάγδα Φύσσα να φωνάζει στον Γιάννη Λαγό «είσαι δολοφόνος».

«Ποια αξία έχει δικιά μου παρουσία στη φυλακή για κάτι που δεν έχω κάνει; Στη δικογραφία υπάρχουν ομιλίες. Ποια είναι η Δικαιοσύνη που βλέπουμε να υπάρχει και να εφαρμόζεται; Αν δεν δικαιούμαι εγώ αναστολής δεν δικαιούται κανένας Έλληνας πολίτης... Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσω γιατί είμαι φασίστας, όχι εγκληματίας» είπε στην Εδρα ο Λαγός με τη Μάγδα Φύσσα από το ακροατήριο να αντιδρά λέγοντας: «Δολοφόνος είσαι».

Ο Γιάννης Λαγός δήλωσε και πάλι «πολιτικός κρατούμενος» με τον συνήγορό του Κωνσταντίνο Πλεύρη στη δευτερολογία του να επιχειρηματολογεί υπέρ της θέσης του εντολέα του εκφράζοντας την πεποίθηση πως «στο πρωτόδικο δικαστήριο δικάστηκαν ιδέες». Ο συνήγορος μίλησε για παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων και απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

«Ενέκρινε το προηγούμενο δικαστήριο μία συγκέντρωση όχλου, κομμουνιστών, δημοκρατικών κλπ. Εγώ είμαι φασιστής, δικάζομαι εγώ για τα φρονήματα μου; Οι ιδέες και τα φρονήματα δεν δικάζονται σύμφωνα με ΕΣΔΑ και Σύνταγμα» ανέφερε μεταξύ άλλων στρέφοντας τα βέλη του σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Σχετικά αιτήματα είχαν υποβάλλει εκτός από τον ευρωβουλευτή και ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, ο Ελπιδοφόρος Καλαρύτης και ο Γιώργος Σταμπέλος επικαλούμενοι ανεπανόρθωτη βλάβη από την παραμονή τους στη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απόρριψη των αιτημάτων, απόφαση που υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA