Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει στη Σκιάθο το φαινόμενο του plane spotting. Οι λάτρεις του αδιαφορώντας για το αν βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, στέκονται μπροστά στην τεράστια πίεση από τις τουρμπίνες των αεροσκαφών για να βγάζουν φωτογραφίες. «Διεθνώς υπάρχει μία ομάδα ταξιδιωτών οι οποίοι ταξιδεύουν από μέρος σε μέρος για να δουν από κοντά απογειώσεις και προσγειώσεις. Το αεροδρόμιο της Σκιάθου είναι λόγος κανείς να έρθει για διακοπές. Ωστόσο πρέπει να υπάρχει ασφάλεια» δηλώνει ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας. 

Διαβάστε ακόμη: Σκιάθος: Η στιγμή που η Βρετανίδα εκσφενδονίζεται από την τουρμπίνα του αεροπλάνου

Αξιο αναφοράς είναι πως πριν από λίγες μέρες ένας τουρίστας τραυματίστηκε στη Σκιάθο, όταν τα αέρια του αεροσκάφους τον είχαν εκτινάξει στη θάλασσα! «Προχωρούσε για να έρθει προς το μέρος εκεί, με τις κόρες της και τον άνδρα της και ξαφνικά μόλις ξεκίνησε να δίνει γκάζια το αεροπλάνο άνοιξε τα χέρια της σαν φτερά και εκεί την πήρε το αεροπλάνο σβάρνα κάτω» είπε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA. Η 60χρονη χτύπησε στο κεφάλι, υπέστη κάταγμα στη λεκάνη και κάκωση στον δεξί ώμο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. «Προσπάθησε να σηκωθεί, δεν μπορούσε. Μετά προσπαθήσαμε μαζί την βοηθήσαμε, δεν μπορούσε να περπατήσει και την πήρα αγκαλιά και την πήγα στο πεζουλάκι» είπε αυτόπτης μάρτυρας. 

Η ανακοίνωση της Fraport για τον τραυματισμό της τουρίστριας: 

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο αερολιμένας Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης είναι ένα διεθνές αεροδρόμιο ευρωπαϊκών προτύπων, το οποίο είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.  Σχετικά με το συμβάν που έλαβε χώρα στις 05/07/2022 και το οποίο αφορά τον τραυματισμό 61χρονης Βρετανίδας, που βρισκόταν εκεί για να κινηματογραφήσει τις απογειώσεις αεροσκαφών από το αεροδρόμιο Σκιάθου, διευκρινίζεται ότι αυτό σημειώθηκε σε χώρο εκτός του αεροδρομίου Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Υπογραμμίζεται ότι ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του αερολιμένα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων παραχώρησης, και επομένως και του αεροδρομίου, και οτιδήποτε λαμβάνει χώρα εκτός αυτού δεν υπόκειται στην ευθύνη του. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα της εταιρίας αποτελεί πάντα η ασφαλής και ομαλή λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των επιβατών». 

Σκιάθος: Βίντεο από τον τραυματισμό της τουρίστριας

Σε βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζεται η 61χρονη τουρίστρια που τραυματίστηκε όχι μόνο να μην προσπαθεί να αποφύγει το κύμα αερίων, που δημιουργείται κατά την απογείωση του αεροσκάφους, αλλά να σηκώνει και τα χέρια με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στη θάλασσα και να υποστεί τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ακόμα μια γυναίκα μικρότερης ηλικίας πέφτει στο έδαφος χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA