ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/07/2022 15:28

Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Κόρη ασθενούς πέταξε γλάστρα στο κεφάλι μαίας - Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για άγρια επίθεση συνοδού ασθενούς της γυναικολογικής κλινικής - «Έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά της. Πέταγε αντικείμενα»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Κόρη ασθενούς πέταξε γλάστρα στο κεφάλι μαίας - Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ
(Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Διαβάστε ακόμη: Σήφης Βαλυράκης: Αποφυλακίζονται οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για άγρια επίθεση συνοδού ασθενούς - η οποία δήλωσε ότι είναι δημοσιογράφος - στο προσωπικό. Όλα ξεκίνησαν όταν μια γυναίκα, ασθενής της γυναικολογικής κλινικής μεταφέρθηκε στην ανάνηψη, για πιο αυξημένη παρακολούθησή της. «Η κόρη της επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής τη γυναικολογική κλινική που νοσηλευόταν η μητέρα της πριν μεταφερθεί στην ανάνηψη και τα έκανε γυαλιά καρφιά», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει: «Λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος απειλούσε το προσωπικό επικαλούμενη φίλους της πολιτικούς που γνωρίζει όπως έλεγε ονομαστικά. Κτύπησε με γλάστρα στο κεφάλι μία συνάδελφος μαία. Έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά της. Πέταγε αντικείμενα στο προσωπικό».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το προσωπικό κάλεσε τους αστυνομικούς και η γυναίκα προσήχθη. Παρά ταύτα, οι αστυνομικοί είπαν ότι αν δεν υποβληθεί μήνυση τότε θα έκαναν απλά εξακρίβωση στοιχείων και θα την άφηναν ελεύθερη. «Το νοσοκομείο δεν έκανε μήνυση. Εξ άλλου δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Οι συνάδελφοι που υπέστησαν την επίθεση πήγαν στο αστυνομικό τμήμα του Συντάγματος και υπέβαλαν μήνυση. Γι' άλλη μια φορά αναδεικνύεται η ελλιπής φύλαξη στα νοσοκομεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας να προσλάβουν φύλακες και έλλειψης θεσμικού πλαισίου για προσλήψεις συμβασιούχων(ΣΟΧ). Τα άτομα αυτά εκμεταλλεύονται την άρνηση των διοικήσεων να υποβάλλουν μηνύσεις ρίχνοντας το μπαλάκι στους εμπλεκόμενους συναδέλφους που φοβούνται τη στοχοποίηση. Θα ήταν αποτρεπτικό σε τέτοια γεγονότα οι συχνές περιπολίες αστυνομικών έξω από τα νοσοκομεία» σημείωσε καταλήγοντας ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ