Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκπληκτος ένας ψαράς στην Κάλυμνο διαπίστωσε ότι σήκωσε από τη θάλασσα έναν λαγοκέφαλο βάρους 6 κιλών! Πρόκειται για ένα τοξικό ψάρι, το οποίο δεν τρώγεται και η εμφάνισή του στις ελληνικές θάλασσες γίνεται ολοένα και πιο συχνή τα τελευταία χρόνια. Ο λαγοκέφαλος, ο οποίος πιάστηκε με απλή πετονιά, φημίζεται για τα κοφτερά δόντια του, αλλά δεν θεωρείται επικίνδυνος για τους ανθρώπους.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Ηράκλειο: Αδίστακτος ληστής με κουζινομάχαιρο έδωσε μάχη σώμα με σώμα με υπάλληλο μίνι μάρκετ

Η αύξηση των λαγοκέφαλων στη Μεσόγειο είναι δραματική τα τελευταία χρόνια, ενώ στην Ελλάδα εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το 2003. Πρόκειται για ένα ψάρι εισβολές, το οποίο είναι τοξικό και το χαρακτηριστικό του είναι οι ασημένιες πλευρές στο δέρμα του, το γρκι - μπλέ χρώμα στη ράχη του και οι μαύρες βούλες πάνω σε αυτήν. Η επαφή με τον λαγοκέφαλο δεν εγκυμονεί κινδύνους για τους ανθρώπους, παρά μόνο αν ο λαγοκέφαλος αισθάνεται ότι απειλείται.

Στο παρελθόν είχε καταγραφεί περιστατικό στην Τουρκία, όπου το ψάρι δάγκωσε και έκοψε δάχτυλο ανθρώπου, από τον οποίο προφανώς αισθάνθηκε ότι απειλείται. «Είναι άγριο ψάρι, δεν επιτίθεται. Αν προκληθεί ωστόσο, είναι δεδομένο ότι μπορεί να δαγκώσει» είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Isea I. Γιωβός

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA