ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/07/2022 12:21

Ιωάννα Κολοβού: Ανεστάλη η έξωση από το σπίτι της στα Ανω Ιλίσια

Ανεστάλη προσωρινά η έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στα Ανω Ιλίσια - Το οίκημα της κυρίας Κολοβού έχει βγει σε πλειστηριασμό εξαιτίας χρέους 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιωάννα Κολοβού: Ανεστάλη η έξωση από το σπίτι της στα Ανω Ιλίσια
Ιωάννα Κολοβού / Eurokinissi
Ανάγνωση:

Ανεστάλη προσωρινά η έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της στα Ανω Ιλίσια. Το οίκημα της κυρίας Κολοβού έχει βγει σε πλειστηριασμό εξαιτίας χρέους 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Πρόκειται για την μοναδική κατοικία της συνταξιούχου που αμείβεται με 700 ευρώ μηνιαίως.

Διαβάστε ακόμη: Ιωάννα Κολοβού: Απειλείται το σπίτι της δημοσιογράφου για χρέος 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες

Εξω από το σπίτι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ατόμων που εμπόδισαν τον δικαστικό κλητήρα από το να κάνει έξωση στη δημοσιογράφο και τον γιο της. Το δικαστήριο αποφάσισε την προσωρινή αναστολή μέχρι να εκδικαστεί στις 29 Ιουλίου το αίτημα ανακοπής που έχει κατατεθεί.

«Δεν θέλω δεύτερο και τρίτο σπίτι, θέλω το πρώτο και μοναδικό. Μου το πήρε η τράπεζα με τεράστια αισχροκέρδεια. Ολα ξεκίνησαν με μία πιστωτική κάρτα. Μου ζήτησε η τράπεζα να μαζέψω τις τρεις πιστωτικές να τις πληρώνω σε μία και έγινε ότι έγινε. Στην ουσία δεν υπάρχει χρέος», είπε νωρίτερα η κυρία Κολοβού στο OPEN. «Είμαι μέσα στο σπίτι με τον γιο μου και δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσω. Ο κλητήρας ήρθε να πάρει τα κλειδιά και για να φύγω άμεσα από το σπίτι. Να βγω στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο. Είμαι με τον γιο μου, ο οποίος σταμάτησε την στράτευσή του και γύρισε για να είμαστε μαζί. Οι δυο μας είμαστε, ο άνδρας μου έχει πεθάνει 20 χρόνια», ανέφερε.

Video Loading...

Ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας «είναι ενάντια σε κάθε συνταγματικό δίκαιο. Εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις λένε προστασία της πρώτης κατοικίας. Μία και μοναδική κατοικία, δεν ζητάμε κάτι παραπάνω. Εχουμε στείλει γράμματα σε όλα τα υπουργεία, στον πρωθυπουργό, κανείς δεν απάντησε. Μέσα στο σπίτι δεν πρόκειται να μπει με τίποτα ο δικαστικός κλητήρας που την προηγούμενη φορά με έβρισε και με απείλησε. Μου είπε “θα έρθω με ισχυρή αστυνομική δύναμη και θα σας πετάξω έξω, θα δείτε τότε κυρία Κολοβού”».

Εξω από το σπίτι βρέθηκαν και αστυνομικοί με τον επικεφαλής να ζητά από την κυρία Κολοβού να μιλήσουν. Ο αστυνομικός διευθυντής δέχτηκε το αίτημα της κυρίας Κολοβού να της δοθεί χρόνος τριών μηνών. Ομως «η απάντηση του δικαστικού κλητήρα όταν του το είπε ο αστυνομικός διευθυντής ήταν να προσπαθήσει να ανοίξει την πόρτα με τον κλειδαρά αλλά δεν τον αφήνουν. Αν είναι δυνατόν! Στην Ουγκάντα είμαστε; Πού είμαστε; Δικτατορία έχουμε;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ