Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος παράνομου διαμερισμού συνδρομητικών καναλιών έφτασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη σύλληψη τριών ατόμων, δύο στην Αθήνα και ένα στα Χανιά, οι οποίοι διαφήμιζαν από τα προφίλ τους στα social media ότι πουλούν «σπασμένους» αποκωδικοποιητές σε όλη την Ελλάδα. Από εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να αγοράσουν παράνομη πρόσβαση στις δύο ελληνικές ψηφιακές τηλεοπτικές πλατφόρμες της Nova και του Cosmote TV. 

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Τράγκας: Υπεξαίρεσε 13,2 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο - Καταπέλτης το πόρισμα

Συγκεκριμένα, οι δράστες αγόραζαν μία συνδρομή από τις πλατφόρμες και στη συνέχεια μέσω ειδικού λογισμικού κατάφερναν να σπάσουν τη μία συνδρομή σε πολλές με τους ίδιους να αποκομίζουν τεράστια ποσά που έφταναν τον ετήσιο τζίρο ακόμη και των 600.000 ευρώ σε αφορολόγητο... μαύρο χρήμα!

Στη συνέχεια, οι επιτήδειοι πουλούσαν έναντι χαμηλής τιμής τη «σπασμένη» πρόσβαση ώστε να προσεγγίζουν πολλούς πελάτες, αφού είχαν φτάσει να... διαφημίζουν τη «δουλειά» τους ακόμη και στα social media, αλλά και από στόμα σε στόμα Ωστόσο, οι Αρχές έπειτα από πολύμηνες έρευνες έφτασαν στα ίχνη των δραστών και πλέον αντιμετωπίζουν βαριές ποινές για οικονομικά εγκλήματα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA