Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος. Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Ο 28χρονος μαζί με δύο φίλους του βούτηξαν στη θάλασσα το απόγευμα του Σαββάτου όμως παρασύρθηκαν από τα ρεύματα. Οι δύο πρώτοι εντοπίστηκαν με διαφορά περίπου 20 ωρών και είναι καλά στην υγεία τους, όμως το τρίτο μέλος της παρέας, συνεχίζει να αγνοείται με τους οικείους του να ελπίζουν σε ένα θαύμα και να ευελπιστούν πως ο 28χρονος θα βρεθεί ζωντανός σε άλλο σημείο από αυτό που γίνονται οι έρευνες.

Η μπάλα που του έσωσε τη ζωή

Ο δεύτερος διασωθείς, ο 30χρονος Ιβάν, ο οποίος είναι εξαιρετικός κολυμβητής βρήκε σωσίβιο όλες αυτές τις ώρες που βρισκόταν στο νερό, μία μπάλα που επέπλεε εκεί κοντά. Σε μία ιστορία που θυμίζει σε πολλά σημεία το σενάριο της ταινίας «Ο Ναυαγός», ο νεαρός από τη Βόρεια Μακεδονία, εντοπίστηκε μετά από 19 ώρες. Διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ενώ ανέφερε ότι όταν πήγαν να κολυμπήσουν η θάλασσα ήταν ήρεμη και μέσα σε δύο λεπτά όλα άλλαξαν, άρχισαν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και να υψώνονται κύματα.

«Είχα συνεχή ενημέρωση για την πορεία της διάσωσης και είμαι πολύ χαρούμενη για το αίσιο τέλος της περιπέτειας του νεαρού. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του τρίτου αγνοούμενου. Ελπίζω πολύ γρήγορα να βρεθεί ζωντανό και το τρίτο παλικάρι. Ο νεαρός βρήκε μια μπάλα η οποία του έσωσε τη ζωή καθώς τον βοηθούσε όταν κουραζόταν. Ευχαριστίες στο Λιμενικό, την πολεμική αεροπορία, την Ελληνική αστυνομία, τα σκάφη των ψαράδων της Νέας Σκιώνης,τα 2 καράβια που έπλεαν στην περιοχή,όλες τις ομάδες διάσωσης και τους εθελοντές» έγραψε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, δίνοντας στη δημοσιότητα και τη συγκεκριμένη μπάλα.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fanastasiahalkia.d%2Fposts%2F568594408107079&width=500&show_text=true&appId=770072896783120&height=800

Σημειώνεται πως ο Ιβαν 30 ετών εντοπίστηκε μετά από περίπου 19 ώρες στη θάλασσα, σε απόσταση 14 μιλίων από τη Νέα Σκιώνη από ελικόπτερο και περισυνελλέγη από φορτηγό πλοίο που συμμετείχε στις έρευνες. Ενώ ο Βασίλ, ο 25χρονος που περισυνελλέγη πρώτος, εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού, λίγη ώρα αφού παρασύρθηκε από τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Νέας Σκιώνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA