ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/07/2022 14:32

Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζεται από το δικαστήριο στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Δημήτρης Λιγνάδης: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο η αναγνώριση ελαφρυντικών στον Δημήτρη Λιγνάδη που κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς. Είχε προηγηθεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» είπε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών. «Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας και απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

Video Loading...

Δημήτρης Λιγνάδης: Ενοχος για δύο βιασμούς

Για τον βιασμό του Π.Φ. ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία με 5-2, αφού διαφώνησε η πρόεδρος και ένας σύνεδρος. Για τον βιασμό του Σ. κρίθηκε ένοχος ενώ διαφώνησε ένας ένορκος, ένας σύνεδρος και η πρόεδρος που ζήτησαν να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Επίσης για τον βιασμό του Α. κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών με 5-2 και για τον βιασμό του Δ.Μ. ομόφωνα αθώος. Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, οι τρεις καταγγέλοντες του Δημήτρη Λιγνάδη ξέσπασαν σε λυγμούς.

Video Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ