Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στη φωτιά της Σάμου έπεσε κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης. Πρόκειται για μισθωμένο ρωσικό ελικόπτερο, το οποίο είχε πλήρωμα την ώρα της επιχείρησης 4 ατόμων. Ηδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα και πεζοπόρα τμήματα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαινε αξιωματικός της Πυροσβεστικής που συντόνιζε τις δυνάμεις καθώς και άλλα τρία άτομα. Το ελικόπτερο χάθηκε κοντά στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Παλαιοχωρίου που είχε σταλεί νωρίτερα για την κατάσβεση στην πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 14:00. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόσκρουση έγινε στην περιοχή Αγιος Μηνάς. 

Η φωτογραφία που δείχνει τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου έχει ανέβει στο Facebook του Forecast Weather Greece. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος είναι τρεις αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, αξιωματικός σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στις έρευνες για τη διάσωση των τεσσάρων μελών του πυροσβεστικού ελικοπτέρου παίρνει μέρος ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία και ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από τη Χίο.

 

Tα τελευταία λεπτά κυκλοφορεί φωτογραφία (αυτή παραπάνω) που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA