Μενού
  • Α-
  • Α+

Έναν 37χρονο που πλησίασε μέσω διαδικτύου ανήλικη και της πρότεινε να εκδίδεται έναντι αμοιβής, συνέλαβαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η έρευνα για την υπόθεση αυτή ξεκίνησε όταν η μητέρα της 15χρονης κοπέλας κατήγγειλε στην Αστυνομία πως άγνωστος άνδρας ήλθε σε επαφή με την κόρη της μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και αφού είχε συζητήσεις μαζί της για λίγες ημέρες, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, της πρότεινε να έλθει σε σεξουαλική επαφή με τρίτο πρόσωπο έναντι αμοιβής.

Διαβάστε ακόμη: Σύλληψη 37χρονου που προσέγγισε ανήλικη για να την εκδώσει έναντι αμοιβής

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία εντοπισμού των ηλεκτρονικών ισχνών του δράστη και μετά από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο σπίτι του. Στο ηλεκτρονικό υπολογιστή του βρέθηκαν όλα τα στοιχεία και οι διάλογοι που αποδεικνύουν την πράξη του και τώρα η ανάλυση συνεχίζεται στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε προσεγγίσει και άλλες ανήλικες με τον ίδιο στόχο. Παράλληλα διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παλαιότερη καταδίκη του για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Παράλληλα άλλη ομάδα στελεχών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών με αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών, ταυτοποίησαν έναν 40χρονο και έναν 15χρονο οι οποίοι «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας από διαδικτυακούς κόμβους και εφαρμογές μέσω των οποίων διακινείται τέτοιο υλικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA