Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίσημη ενημέρωση για το φορτίο των πυρομαχικών του Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα έδωσε το σέρβικο υπουργείο Αμυνας, εν αναμονή του πορίσματος από τον λόχο Αντιμετώπισης Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής Αμυνας για την λευκή σκόνη που εντοπίστηκε στην περιοχή. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir - εντολέα της μεταφοράς των πυρομαχικών 11,5 τόνων.

Διαβάστε ακόμη: Συντριβή Antonov: Αποκλεισμένη η περιοχή της Καβάλας - Νεκροί και οι 8 επιβαίνοντες

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Meridian στην οποία άνηκε το αεροσκάφος είπε στο Reuters πως τα μέλη του πληρώματος «φυσικά δεν επιβίωσαν της συντριβής». Σύμφωνα με την ενημέρωση το Antonov μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62
  • εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62
  • φωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67

Υπενθυμίζεται πως στις αγροτικές περιοχές των κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία. Η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας ελήφθη προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις.

Το Antonov πετούσε και καιγόταν 

Το μοιραίο αεροσκάφος ήταν ουκρανικό και άνηκε στην εταιρεία Meridian. Είχε απογειωθεί με 8 άτομα πλήρωμα το απόγευμα του Σαββάτου (16/6) από την Νις της Σερβίας με κατεύθυνση το Μπαγκλαντές. Ενώ ήταν σε πτήση εμφάνισε μηχανική βλάβη στον FIR Αθηνών και ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Ελευθερούπολη Καβάλας. Αρχικά ο πιλότος είπε πως είχε πιάσει φωτιά ένας κινητήρας και φαίνεται πως εν τέλει χάθηκαν και οι τέσσερις με αποτέλεσμα να «λαμπαδιάσει» το αεροσκάφος και να ξεκινήσει η μοιραία πτώση, όπως φαίνεται και σε βίντεο κατοίκων της περιοχής. Στην συντριβή έχασαν τη ζωή τους και οι 8 επιβαίνοντες. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Την ώρα που το Antonov πετούσε κοντά στο όρος Αθως ο πιλότος έκανε μία στροφή 180 μοιρών με κατεύθυνση τη Χρυσούπολη, σε μία ύστατη προσπάθεια να προσεγγίσει το αεροδρόμιο. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και στις 22:48 εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου της Χρυσούπολης. Εν τέλει το Antonov χάθηκε από τα ραντάρ και έπεσε φλεγόμενο στο έδαφος. Τα πυρομαχικά που μετέφερε το αεροσκάφος είχαν σαν αποτέλεσμα μετά τη συντριβή να ακολουθήσει μεγάλη πυρκαγιά και εκρήξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA